Haber: Dilek Ayvalı

Yangına giderken kaza yapan arazözde şehit olan ormancılar, Tire’de dualarla anıldı

Tire'deki orman yangınına müdahale etmeye giderken Arazöz kaza yapmış ve 3 orman işletme personeli şehit olmuştu.

Tire’nin Çayırlı Mahallesindeki makilik alanda çıkan yangına müdahale için giden Bayındır Orman İşletme Müdürlüğüne ait 1 arazöz devrilmiş, 2 orman işletme personeli olay yerinde, yaralanan 2 orman işletme personelinden biri de 12 gün sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

Acı olayın üzerinden 1 yıl geçti ve Tire Orman İşletme Şefliği Tire-Belevi yolunda meydana gelen kazada şehit olan 3 orman işletme personeli için, kurum bahçesinde dualar okudu ve lokma dağıttı.

Programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Müftüsü Abdullah Kır, Bayındır Orman İşletme Müdürü Yavuz Karadağ, Tire Orman İşletme Şefi İlker Şahin, Şehit Ormancı Sedat Sagun, Nurullah Akbaş ve Ali Yılmaz’ın ailesi, Tireli Muhtarlar ile orman işletme çalışanları katıldı.

Programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “geçen yıl Belevi yolunda elim trafik kazası sonucu orman işletme çalışanı 3 kardeşimizi kaybettik. Yangına müdahale sırasında kaza gerçekleşti. Görev başında göreve giderken olan bir kaza. Arkadaşlarımız orman yangınına ivedi şekilde müdahale etmek istedikleri için o aceleyle hareket ettikleri için bu kaza oldu. Üzücü bir hadise. Allah bir daha böyle bir kaza yaşatmasın. Ailelerimiz burada bugün hem onlarla bir araya geldik. Acımızı paylaşmak ve şehitlerimizi Hayırla yâd etmek için bugün şefliğimiz öncülüğünde bir mevlit tertip ettik. Lokma hayrı yapıldı. Allah gani gani rahmet eylesin yakınlarına sabır diliyorum. Belevi yolunun da bir an evvel bitmesini temenni ediyoruz. Artık böyle kazalar yaşamak istemiyoruz. Çünkü yol çalışması uzadıkça ister istemez bazı kesimlerde yol daralıyor bazı kesimlerde bozuk satıhlar oluyor. Her ne kadar müteahhit firma bunları ivedi bir şekilde düzeltse de. Yolun tamamlanmasıyla bir daha böyle kazalar yaşanmaz diye düşünüyoruz” dedi.

Bayındır Orman İşletme Müdürü Yavuz Karadağ, "Geçen sene yangına giden arkadaşlarımız şehit oldular. biz de bu vesile ile bir mevlit tertip ettik. Arkadaşlarımızı yad etmek için. Aileleri geldi birlikte olduk. acıları acımızdır. biz her zaman ailelerimizin yanındayız. Şehit arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Vatandaşlarımızı orman yangınları hususunda uyarıyoruz. En küçük bir ateşi dahi 112'ye bildirsinler" dedi.

Editör: Haber Merkezi