HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkan yardımcıları Özay Kaptan, Feridun Azeroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel hizmetler koordinatörü Hikmet Güriş, Belediye meclis üyeleri, Ödemiş Malmüdürü Nazım Çobanoğlu, Ödemiş İlçe Gençlik ve spor müdürü Cafer Cebeci, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Gaziler, siyasi parti ilçe başkanları ve Kadın Kolları Başkanları katıldılar.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş şubesi Başkanı Selahattin Aktaşoğlu yaptı. Aktaşoğlu, “Bugün Gaziler Günüdür.  Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında ”Vatan” demiş, “Bayrak” demiş, elini, kolunu, gözümü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olmuştur. Buy mücadele kaybedilseydi, sömürgecilerin Anadolu’yu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Muharebesi, savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin mimarı, muzaffer ve ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 13 Eylül 1921 tarihinde TBBM tarafından Mareşal rütbesi ile gazilik unvanı verildi. Bugün, bu unvanın verilişinin 100. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz.

“19 EYLÜL TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNİN KURULUŞ GÜNÜ”

“Gaziler günü” olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaş’ında 1950’de Kore’de 1974’de Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucusu ve vatandaşların, tüm Malul Gazilerin kahramanlık ve Şeref Günüdür, Aynı gün diğer deyimle “ Kahramanlık günü” olarak da kutlanmaktadır.

Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.

Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla Samsun’dan atılan ilk adımla başlayan Milli Mücadele sonucunda ulusal varlığımız elde edilmiş ve bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bugün de şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizin yaşamlarını değerli kişiliklerine yaraşır imkanlar altında sürdürmelerini sağlamak, ihtiyaçlarını karşılamak toplumsal sorumluluğumuzdur.

Kahraman Gaziler, Gaziler Gününüz Kutlu Olsun

Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler Şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan Kahramanlardır. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’yi imar ediyoruz. Var olduğu günden bu yana, vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki “ vefa duygusu” gelmektedir. Bu duygu aynı zamanda Türk Silahlı kuvvetlerinin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde de yer almaktadır. Bu bilinçle şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayata olan gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım” dedi. Tören sonrası Anafartalar İlkokulu öğrencileri Atatürk’ün askerleri adlı şiiri okudular ve gazilere birer çiçek verdiler.

Editör: Haber Merkezi