AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bugün 7'nci kongremiz önümüzdeki 20 yıl için müjde olacaktır.  Bu şahlanış kongresi, daha da büyüme ve gelişme kongresi… Bugüne kadar yaptığımız icraatlar ortada. Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bizler yılların ve milletin partisiyiz. Böyle devam etmemiz gerekiyor” dedi. Muhalaefetin "lebaleb kongre" eleştirisine ise "Kongreleri az katılımla yapsaydık muhalefet, “AK Parti erimeye başladı” diyecekti. Biz kurallara dikkat ediyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti 7. Kongresi ile ilgili olarak katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Kongreyi şahlanış kongresi olarak nitelendirdiklerini söyleyen Dağ, “Birinci kongre olduğunda AK Parti'nin kapatılıp kapatılamayacağı, 20 yıl sonra olup olmayacağı konuşuluyordu. İlk kongremiz olduğunda hizmetler konusunda sorunlar vardı. Bugün 7'nci kongremiz önümüzdeki 20 yıl için müjde olacaktır.  Bu şahlanış kongresi, daha da büyüme ve gelişme kongresi… Bugüne kadar yaptığımız icraatlar ortada. Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bizler yılların ve milletin partisiyiz. Böyle devam etmemiz gerekiyor” dedi.

BAZI KONULARDA KARAR VERİRKEN KARŞIMIZDA OLUŞAN BLOĞU DA DÜŞÜNEREK DAVRANIYORUZ

Ankara ve İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin ardından Millet İttifakı Bloğu’nda “iktidar olma umudu” doğduğunu belirten Dağ, “Bazı konularda karar verirken karşımızda oluşan bloğu da düşünerek davranıyoruz. İstanbul ve Ankara seçimleri sonrasın karşımızdaki bloğun ‘acaba bir netice alabilir miyiz’ diye düşündüğünü görüyoruz. Bu kongre ile 1,5 yıl süre zarfından kimseyi küstürmeden ve kenara bırakmadan, değişimi sağlayarak devam edeceğiz” dedi.

İNSANLARI LİYAKAT SEVİYESİNE GÖRE DEĞERLENDİRMEK LAZIM

“Yeni yönetimde Millet İttifakı’nda bulunan ya da muhalif bazı kesimlerden isimlerin yer alıp almayacağı sorusuna yanıt veren Dağ, “ Bugün AK Parti'nin kendisi Türkiye'nin büyük bir kesimini kapsayan bir kesim. AK Parti'nin içinde milliyetçi vatandaşlarımız da milliyetçiler de liberal düşüncede olan vatandaşlarımız da Alevi, Türki Kürt kardeşlerimiz de var. İnsanları liyakat seviyesine göre değerlendirmek lazım.  Siyasi partilerde bu şekilde yönetim tarzları olur” dedi.

KONGRELERİ AZ KATILIMLA YAPSAYDIK MUHALEFET, “AK PARTİ ERİMEYE BAŞLADI” DİYECEKTi

Muhalefetin kongrelerde pandemi kuralların uyulmadığı gerekçesişyle yaptığı “lebaleb” eleştirilerine yanıt veren Dağ, “Kongremizde kalabalık, coşku ve heyecan çok güzel... Pandemi sebebiyle şu an bunu buruk yaşıyoruz.  Tüm kongrelerimizde pandemi kurallarına uyarak yaptık. Kongrelerimizi kanunen ve siyaseten yapmak zorundayız. Kongreleri az katılımla yapsaydık muhalefet, “AK Parti erimeye başladı” diyecekti. Biz kurallara dikkat ediyoruz. Muhalefetin bu konuda sözünün bir anlamı yok.  Muhalefetin siyasi partiler kanundan, seçim kanundan haberi yok”

YÜZDE 70 ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR

Erken seçim konusunda konuşan Dağ, “Ülkenin gündeminde erken seçim yok. Bugün anketlerde erken seçime gerek var mı sorusunda yüzde 70’i yok diyor” dedi.

HDP VE BATASUNA ÖRNEĞİ

HDP’nin kapatılması ile ilgili değerlendirme yapan Dağ, “Hukuk ve insan hakları alanında davaların hızlanması konusunda önemli reformlar olacak. Siyasi partileri kapatılması konusunda AK Partinin duruşu nettir. Ancak anayasamızda siyasi partilerin kapatılması konusunu hala var. HDP’nin kapatılma sürecini ve iddianameyi inceledim.  Oradaki eylemlere baktım. Selahattin Demirtaş ve diğer eş başkanlar siyasi bir partinin yapmaması gereken eylem doğrultusunda hareket ettikleri görülüyor. AİHM’in Batasuna hakkında aldığı kararda gerekçeleri var. AİHM, bir parti üyesinin ETA örgütünün yaptığı eyleme katılması kapatılma gerekçesi olarak görüyor. Batasuna’nın asıl mücadele silahlı mücadeledir sözleri sebebiyle siyasi partilerin terör örgütleri ile bağlantısını kopartmaması kapatılma gerekçesi olarak görülüyor. Siyasi parti işlevi dışında PKK’yı öven eylemlere, terörist cenazelerine katıldılar. Soruşturma ve delillerde 2015-2016 yıllarına ait. Çukur, Hendek eylemlerinin olduğu dönem… Özyönetim ilan ettikleri yerde eylemler yaptılar. Muhalefete soruyorum. O çukurların hendeklerin savunulması gerektiği kanaatinde misiniz? Kapatılma gerekçesinin siyasi, hukuki ve ahlaki yönden değerlendirilmesi konular var. Muhalefetin ve herkesin yapması gereken demesi gereken şudur: HDP’nin ahlaken kapatılmasıdır” dedi.

GENEL BAŞKANVEKİLLİĞİ PARTİ KOORDİNESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ OLACAK

Parti yönetimde değişiklikler yapılacağını da belirten Dağ, “MKYK asıl listesi 75’e, 35’te yedek olacak. Genel başkanvekilliği de 2’den az olmayacak. AK Parti insan kaynağı artmış vaziyette. Bunun parti kurumlarında değerlendirmek gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı iç ve dış siyasette çalışmalarının yanı sıra parti içi çalışmalarda yer alıyor. Genel başkanvekilliği parti koordinesi açısından önemli olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi