Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi. "30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk Milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk Milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir.

30 Ağustos, kökten yok edilip tarih sahnesinden silinmek istenen ulusumuzun, kendisine biçilen ölüm fermanını yırtıp tarihin çöplüğüne fırlatmasının belgesi, bir dik duruşun destanıdır.

Türk milleti dün Çanakkale'de, İstiklal Harbi’nde, 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

30 Ağustos Zaferi gibi bir gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan, ülkemizi bağımsızlığa kavuşturan cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Editör: Haber Merkezi