HABER DİLEK ACAR ÖZDEMİR

2019 yerel seçimler sonrası CHP’den tekrar Belediye Başkanı olan Mehmet Eriş’in göreve başladığı günden itibaren, hem belediye meclisinde hemde sosyal medyada bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan AK Partili Mahmut Badem dönemi sürekli olarak gündemde tutuluyor.

Yolsuzluk, projeler ve bankamatik memurları iddialarına net bir yanıt ne Ak Parti cephesinden ne de CHP cephesinden verilemedi. Bu sebeple her iki tarafın tarafları bu iddialar üzerine konuşmaya ve sataşmaya devam ediyor.

Bu konularla ilgili Ödemiş Halkı yetkililerden net bir yanıt bekliyor. Geçtiğimiz gün Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta tarafından Eriş’e sorulan sorular partililer ve vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Bir önceki dönem belediye başkanı olan Mahmut Badem döneminin araştırılması talep edilmekte.

Konuyla ilgili Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Öncel’den basın açıklaması geldi. Öncel, “Eriş’e çağrıda bulunarak belgeleri bana verin AK Partili Belediye Meclis Üyesi Murat Öncel olarak İçişleri Bakanlığına müracaatı söz veriyorum ben yapacağım” dedi

Öncel , “Sayın Belediye Başkanım Mehmet Eriş’e çağrımdır.Ödemiş Belediye Başkanı olarak mazbatanızı aldığınız tarihten itibaren 3,5 aydır görevdesiniz. Göreve geldiğiniz günden itibaren her hesap sorulduğunda bir önceki dönemde görev yapan AK Partili Belediye başkanı Mahmut Badem’in projeleri, bırakmış olduğu borçlar, bankamatik memurları, yolsuzluk iddiaları siz ve partilileriniz tarafından gündeme getirilerek vakit geçirilmektedir. Bu önemli iddialar o kadar ileri gidiyor ki sizi de töhmet altına sokuyor. Başkanım yolsuzluk var ise gereğini yapmanızı yok isede bir an önce bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bütün Belediye dokümanları sizin elinizde iken, elinizde bir belge varda sizin böyle bir niyetiniz yok ise belgeleri bana verin AK Partili Belediye Meclis Üyesi Murat Öncel olarak İçişleri Bakanlığına müracaatı söz veriyorum ben yapacağım.

Bir an önce bu konunun halledilerek Ödemiş’e neler yapabileceğimize el ele vererek ne gibi hizmetler getirebileceğimize odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

http://www.yerelguc.com/siyaset/ak-parti-ilce-baskani-delibaltadan-erise-sorular-h19913.html

Editör: Haber Merkezi