AHMET ORDU EMNİYET AMİRLİĞİNE TERFİ ETTİ
 
Doğu görevi dönüşü 2005 yılında komiser yardımcısı olarak geldiği Ödemiş’te görevli olan Başkomiser Ahmet Ordu 2011 yılında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde gördüğü eğitimin ardından girdiği Üst Derece Amirlik sınavlarında başarılı olarak Polis Şurası Kararıyla Bakanlık ve Genel Müdürlük onayı ile bir üst rütbe olan Emniyet Amirliğine terfi etti.
Ahmet Ordu Ödemiş ilçesinde Bürolar Amirliği, Asayiş, Terör, Güvenlik, Olay Yeri İnceleme, Pasaport, Ekipler Amirliği, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Şehit Ayhan Uzun Polis Merkez Amirliği, Çarşı Polis Merkez Amirliği görevlerini de yürütmüştü.

AHMET ORDU KİMDİR?

Ahmet Ordu 1970 yılında Manisa’da doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yükseköğrenimi akabinde, 1994 yılında İzmir Gürçeşme Polis Eğitim Merkezi’nden mezun olarak Afyon iline atandı. Afyon’da 4 yıllık Kamu Yönetimi dalında ikinci yüksek öğrenimini tamamlayıp, Tunceli kırsalında yedek subay olarak ifa ettiği askerlik görevi sonrası Diyarbakır iline atanarak göreve başladı. Burada görevli iken 2004 yılında bir saldırıda yaralanmasının akabinde kendi isteği ile 2005 yılında İzmir/Ödemiş ilçesine atanarak burada göreve başlamıştır. Ahmet Ordu evli olup, iki çocuk babasıdır.
 
Editör: Haber Merkezi