Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Ankara dışındaki, statlarda kutlanılmasının iptaline tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı.
19 Mayıs kutlamalarının Ankara dışındaki yerlerde sadece okullarda kutlanmasıyla ilgili olarak alınan karara tepki gösteren ADD’li gençler adına bir basın açıklaması yapan Hazarcan Kıpçak,
“19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Kurtuluş Hareketini başlatmak için Anadolu’ya ayak bastığı gündür. Mustafa Kemal ve arkadaşları bu tarihte işgal altındaki İstanbul’dan Samsun’a yani Anadolu’ya geçerek, kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmışlardır” dedi.
Ulu Önder Atatürk’ün gençlere verdiği görev doğrultusunda 19 Mayıs’ın bugün daha anlamlı hale geldiğini ve her yıl gençliğin bu günü coşkuyla kutlamaya başladığını söyleyen Kıpçak, “Bu bayram ilk kez 1938 yılında ulusal bayram olarak kutlanmaya başlayan bayramımızdır.
Mustafa Kemal Atatürk de bu günü doğum günü olarak kabul etmiştir.
19 Mayıs, başka ülkelerin bayram kutlamalarına benzetilerek küçümsenmek istenen gösteri ve hareket bayramı değildir. 19 Mayıs’ı gösteri ve hareketlerle sınırlandırmak kendi tarihini bilmemek ve inkâr etmek demektir” ifadelerinde bulundu.
ULUSAL DEĞERLERE SAHİP ÇIKALIM
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin de Van’da meydana gelen deprem gerekçe gösterilerek iptal edildiğini hatırlatan Hazarcan Kıpçak, “Bu kez 19 Mayıs törenleri soğuk bahane edilerek iptal edilmek istenmektedir.
Hatırlanacağı gibi AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener’in de geçtiğimiz günlerde Ege’de kurtuluş savaşı gerçeğinin uydurma olduğu yönünde açıklamaları çıkmıştır.
Sömürgeci Batı, Türkiye’nin gelişmesinin önünde iki engel görmektedir. Bunlardan birisi Atatürkçülük diğeri ise Türk ordusudur. İçerideki işbirlikçiler sömürgecilerle aynı şeyleri söylemektedirler. Batı’nın bu istemlerine kayıtsız şartsız boyun eğen, böylece batının desteğini arkasına alan ‘şeriatçı faşizm’ bugün bütün devlet kurumlarını ele geçirmiş, kendisine direnen bütün kişi ve kuruluşları ise komplolarla susturma yoluna girmiştir
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kaldırılmak istenmesini, benzeri girişimlerle birlikte düşündüğümüzde Atatürk Cumhuriyeti değerlerine bir saldırı olarak düşünüyor ‘adı milli’ ama ‘kendisi milli olmayan’ bu karardan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz.
Bizleri bir arada tutan ulus devlet olmamızdaki ortak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizler 19 Mayıs’ı bir jimnastik gösterisi olarak kabul etmiyoruz. 19 Mayıs, Türk Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı kurtuluşun ilk adımıdır. Ulusal değerlere sahip çıkmak hepimizin vatandaşlık görevidir” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi