Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi, 24 Ocak 1993 yılında arabasına konan bomba sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu, ölümünün 19. yıldönümünde düzenlenen törenle andı.
İlk olarak öğle saatlerinde Hükümet Meydanı’nda çelenk sunmayla başlanan tören, 1 dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü. Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri Saray Düğün Salonu’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin düzenlediği törenle devam etti. Son olarak, akşam saat 21.00’de Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlenen konferansla Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri tamamlandı.
Programın başlangıcı olarak çelenk sunmak için düzenlenen törene, ADD Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, ADD Ödemiş yönetim kurulu üyeleri, Ödemiş Belediye meclis üyeleri ve Ödemiş halkı katıldı.
Çelenk sunumunun ardından konuşmalarını yapmak için kürsüye çağırılan ADD Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, cumhuriyetle başlayan aydınlanma ışığının kitlelere ulaşmasının her devirde engellenmek istendiğini, ışığın getirdiği aydınlıktan, bilgi ve gerçeklerden, karanlık ilişki ağlarını çıkar ilmekleriyle örüp, halkın yarınlarını çalanların korkacağını belirtti.
Uğur Mumcu'nun da devleti ele geçiren karanlık güç ilişkilerini yazdığı için katledildiğini vurgulayan Eriş şunları kaydetti:
“O, tarikatların Türkiye'ye egemen oluşunu gözler önüne serdiği için korkuttu bazı çevreleri, yazdığı her yazıda devletin gizli bağlantılarını, halka söylenen yalanları ortaya çıkardı. Uğur Mumcu, onurlu gazeteciliğinin bedelini hayatıyla ödedi. 24 Ocak 1993 tarihinde hain bir bomba ile Uğur Mumcu'yu öldüren zihniyetin hedefi, Türkiye'de düşünen, araştıran ve sorgulayan bir kalemi susturmaktı. Ama O'nun asla unutulmayacağını, her gün bir çığ gibi büyüyen bir arzu ile vatanseverlerin bu mücadeleyi daha da yukarı taşıyacağını tahmin edemediler.”
Editör: Haber Merkezi