Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş ve yönetim kurulu üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Konuyla ilgili açıklamaları yapmak üzere söz alan emekli öğretmen ve Dernek Başkanı Mehmet Eriş, Atatürk’ün öğretmenlere verdiği önemi vurgulayarak, 1981 yılında ilan edilen günün gerçek anlamını aktardı.
Eriş, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nün büyük bir önemi vardır. 1923 yılında henüz yeni savaştan çıkmış bir millete; artık sıra eğitim ordusuna gelmiştir diyen bir liderin ülkesinde yaşamaktayız. Fakat gün geçtikçe liderimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri gün geçtikçe kitaplarda eskitilmiş ve azaltılmıştır. Bunun sebepleri de hiç mi hiç araştırılmamıştır. Ödemiş’te avukat olarak 60 ila 70 arasında bir avukata, yaklaşık olarak da bin öğretmene sahibiz. Avukatların baro odası varken, öğretmenlerin böyle bir kuruluşu bulunmamaktadır. Bence bu kutlama Atamızın öğretmenlerimizden beklentileridir. Öğretmenlerimizin durumu gözler önündedir” dedi.
Ardından öğretmenlerin yapması gerekenleri anlatan Eriş şu açıklamalarla konuşmasını tamamladı:
“Evet öğretmenlerimiz, hak ettikleri maaşı alamamaktadır. Hak ettikleri değeri görememektedir. Ben onlardan idealist bir öğretmen gibi yaklaşıp, öğrencilerine gereken önemi ve bilgiyi sağlamalarını isterim. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”
Editör: Haber Merkezi