Atatürk Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Başkan’ı Selami Sönmez tarafından yürütülen “Ödemiş ADD Çocukları sevindiriyor“ giysi yardımı projesi durumu, olmayan çocuklara ulaşmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca ilk ve ortaokul çağındaki 35 öğrenciye giyim yardımı yapan hayırseverler aynı zamanda lise çağındaki 15 öğrenciye de kıyafet yardımı yaptı.

Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez, “ Biz dernek olarak,  Ödemiş’teki hayırsever vatandaşlarımızla, durumu olmayan aileler arasında ki köprü vazifesi gören kişileriz. Yapılan giyim yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına aracılık ediyorum. Aslında bakarsanız, hayırseverlerimiz yardımı kime yaptığını, yardımı alanda yardımın kim tarafından yapıldığını bilmiyor. Hayırsever vatandaşımız anlaşma yaptığımız beş mağazadan birine giderek ne kadarlık yardım yapacaksa ürünlerin fiyatını ödüyor. Bizlerde ulaşabildiğimiz durumu olmayan öğrencilerle, mağazaya gidip kıyafetlerini almada yardımcı oluyoruz.

Uzak Mahallelerde ki çocuklarımıza ulaşmak istiyoruz

Selami Sönmez,“Bu konuda önceki yıllara nazaran, Ödemiş’in uzak mahallelerine ulaşmak istiyoruz. Mahalle muhtarlarımızla el ele verip, bilgilendirmeler yaparak çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Burada belirlediğimiz kontenjan(sınırlama) var. Fakat bunu artırmak, ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşıp yardımda bulunmak istiyoruz “dedi.

Esnafımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum

Ödemiş esnafının yapılan bu yardım kampanyası doğrultusunda büyük ölçüde yardımcı olduğunu belirten Sönmez, “Ödemiş esnafımıza da teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Belki ürünlerin geliş fiyatına belki de daha aşağısında bir ücret alıyorlar. Geçtiğimiz hafta mağaza sahibi arkadaşım 60 adet pantolon verdi. Bir köye giderken ulaşabildiğim çocuklara, beğendikleri pantolonları bıraktım. Onların mutluluğu bizleri kat ve kat mutlu ediyor. Bu yüzden Ramazan ayı süresince bu yardımlarımızı devam ettirerek daha çok maddi sıkıntıda olan ailelerimizin çocuklarına ulaşmak istiyoruz“ dedi.

Hayırseverlerin ve çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor. Ödemiş Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez “Geçtiğimiz gün yine bir muhtarımızın yardımıyla 8 çocuğa ulaştık ve Ödemiş’in bir mahallesinden, Ödemiş merkeze getirdik. Hayırsever vatandaşımız pazarda çocukların beğendiği kıyafetleri aldı. Çocukların ve hayırsever vatandaşın mutluluğunu, gözlerinden hatırama yazdım. Unutulmaması gereken, böyle günlerde yardım bekleyen, çocuklar varken elimizden geleni yapmak istiyoruz. “ diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi