Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş son zamanlarda artan terör olayları ve ders kitaplarından kaldırılan ‘Atatürk Milliyetçiliği’ anlayışı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
ADD’de düzenlenen basın açıklamasında Mehmet Eriş, Cumhuriyet ile sorunlu olan Milli Eğitim Bakanı’nın Türk milli eğitimine verebileceği bir şey olduğuna inanmadıklarını söyledi.
Eriş, “Oysa Türk milli eğitiminde 149 bin öğretmen açığı, 400 bin de görev bekleyen işsiz güçsüz eğitim ordusu vardır. Milli Eğitim Bakanı, Mustafa Kemal’le uğraşmayı bırakıp, yeni sorunlar yaratmadan derslik ve öğretmen açığı sorunlarını çözmesini bekliyoruz” dedi.
Son dönemde artan terör olaylarına da değinen Eriş,
“Son aylarda terör artık yeni taktikler izleyerek Türkiye’de var olan barış havasını halkı birbirine kırdıracak şekilde kin tohumlarını artıran taktiklerle yürütmektedir. Polis ve jandarma karakollarının yanında, son günlerde öğretmenevlerine yönelik saldırılarda ya öğretmenler hedef alınmakta ya da yaptıkları saldırı da Pervari’de olduğu gibi öğretmenler kalkan olarak kullanılmaktadır.
Kaymakam, sağlık memuru, belediye başkanından sonra, 8 öğretmenin kaçırılması bu bölgede görev yapan öğretmenlerimizin can güvenliğinin ne kadar tehlikede olduğunu göstermektedir. Terör adeta Abdullah Öcalan’ın 18 Temmuz günü yapmış olduğu ‘demokratik özerkliği’ hedef alan açıklamada olduğu gibi Türkiye’yi 20-25 bölgeye ayırmaya yönelik bir yol izlemektedir.
Ama bunu asla başaramayacaklardır. Atatürkçü milliyetçilik ilkesi Türkiye’nin kardeşlik ve bütünlük harcı olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi