Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi’nin 10.Olağan Kongresi’ndeki tartışmalar seçimlerin önüne geçti. Mevcut Başkan Mehmet Eriş’in aday olmadığı kongrede Hikmet Güriş ve Uğur Bayrakçı’nın aday olması beklenirken, Bayrakçı genel kurulda yaptığı konuşma sonrasında adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ödemiş Belediyesi Kültürevi’nde dün 11.00’de başlayan kongre gergin anlara sahne oldu.
Kongrede divanı Yaşar Varış, Kamil Sever ve Özen Bıldır oluştururken, başkanlık için aday olduğunu açıklayan ancak vazgeçen Uğur Bayrakçı’nın konuşması salonda gerilimi artırdı. Bayrakçı, ADD’nin siyasete malzeme olmasına asla izin vermeyeceğini belirttiği konuşmasında, “Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığına aday olma sürecinde şahsıma destek veren ve beni bu konuda yüreklendiren herkese öncelikli olarak teşekkürü borç bilirim. Geçtiğimiz kısa iki haftalık sürede görüşmeler yaptığım derneğimizin kurucu üyeliğini yapmış, değerli büyüklerimin şahsıma tam destek verdiklerini gördüm. Bu derneğe başkan olma isteğim herhangi bir mevki için basamak ya da referans olmasından kaynaklanmamaktadır. ADD başkanlığı hiçbir yer için kartvizit özelliğini taşıyamaz. Asker geleneğinden gelen ve milli mücadeleyi milletimizin bağrından ve tabanından başlatan Atamızın düşüncesini, ülküsünü insanlara yaygınlaştırıp anlatarak sevdirmek olan derneğimizin bir boş vakit ya da hobi gibi bir durumu olamayacağı gibi herkesi geçmişten gelip gelecekte de birlik olmak isteyenleri kucaklayarak birlik ve bütünlük ruhunda kimsenin ön ve arkada bahçesi de olmayacağı aşikardır. Bu derneğin kapısının önünden geçen Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan herkesi ayırt etmeksizin kucaklaması gerektiğinden bahisle adaylığımı ilan etmiştim. Yaşanan perde arkası gelişmeler ve birilerinin adayı gibi lanse edilmem şahsımın siyasi kimliğinin öne çıkarılması ve bu hususu siyasete alet edeceğime dair hakkımda yürütülen fikirler şahsımı rahatsız etmiş olduğundan adaylıktan çekildiğimi kamuoyuna bildirmek zorunluluğu hasıl olmuştur” dedi.
ÇARŞAF LİSTE İSTEDİ
Bayrakçı konuşmasının devamında şunları söyledi: Dernek tüzüğümüzün ilgili maddelerinde belirtilen şekilde çarşaf liste usulü herkesin demokratik katılımı sağlayarak hem demokrasiye hem de dernek iç tüzüğümüze uygun bir seçim yapılması temennimdir. Aktif siyaset yaptığım sürece derneğin sadece neferi olacağım ve ADD’nin siyasete malzeme edilmesine de izin vermeyeceğim. Benimle beraber hareket eden yol arkadaşlarıma teşekkür ederim.”
Bayrakçı çarşaf listeyle seçim yapılması için divana dilekçe sundu. Genel kurul üyelerinin oylamasına sunulan çarşaf liste isteği reddedildi.
SEVER, “ADD ETKİNLİĞİNE CHP İL BAŞKANINI ÇAĞIRDILAR”
Bayrakçı’nın adaylıktan çekilmesini açıklamasının ardından ADD eski Başkanı ve divan üyesi Kamil Sever de bir konuşma yaptı. Sever ADD’nin iyi yönetilmediğini ifade ettiği konuşmasında, “ADD asıl amacının dışında yönetildi. Yapılan etkinlikler arasında en güzeli Bıçakçı’da yapılan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliğiydi ancak ona da CHP İl Başkanı Tacettin Bayır çağrıldı ve amacının dışına çıktı” deyip sert eleştirilerde bulundu.
Kamil Sever’in, Mehmet Eriş’e yönelik sert açıklamalar yapmasının ardından cevap hakkı isteyen Eriş kürsüye vurarak çıkışta bulundu. Eriş, “Bıçakçı’ya İl Başkanı ben değil köylüler çağırdı, gidin köylülere sorun. Bunun dışında bir sürü etkinlik yaptım, hangi birine geldiniz. Belediye Başkanı Bekir Keskin’e çok teşekkür ediyorum, her etkinliğimizde önümüzü açtı. Benle şahsi meseleleriniz varsa buna ADD’yi, hele hele CHP’yi hiç alet etmeyin. CHP’ye laf söyletmem” dedi.
Daha sonra başka adayı Hikmet Güriş bir konuşma yaptı ve oy kullanma işlemine geçildi. Tek adayla gidilen seçimlerde ADD’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Hikmet Güriş, Yüksel Balcı, Zulal Karatüfek, Aynur Dikicioğlu, Mustafa Abacı, Seyfettin Akbaş, Selami Sönmez. Denetleme Kurulu: A.Celil Özkul, Aybar Üstün, Hakan Şimşek. Disiplin Kurulu: M.Selçuk Bilgi, Mehmet Özcan, Behiç Galip Yavuz. Genel Merkez delegeleri: Yaşar Varış, Hamdi Halis, Levent Başer, Ali Eskici.
Editör: Haber Merkezi