Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan askeri birliğe saldırı düzenleyen PKK terör örgütüne Ödemiş’in çeşitli kurum ve kuruluşları basın aracılığıyla lanet yağdı.
Bu lanetlemelerden birini de Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi gerçekleştirdi. ADD Ödemiş Şubesinde Başkan Vekili Hamdi Halis ve yönetim kurulu üyeleri bir açıklama yaptı.
Açıklamayı yapmak için söz alan Başkan Vekili Hamdi Halis, “Hakkari’nin Çukurca ilçesinde sınırda bulunan askerleri birliğimize haince saldırı düzenlenmiş, bu saldırıda 26 askerimiz şehit olmuş, 22 isi de yaralanarak gazi olmuştur. Ulusumuzun gururu, iftiharı olan Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.
Yaşanan bu acı olayda sorumluluğu olan yetkilileri göreve davet eden ADD Ödemiş Şubesi Başkan Vekili Halis açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Devletimizin yetkili mercilerini bu olayların son bulması için göreve davet ediyoruz. Ulusumuzun birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kalanlarına da baş sağlığı diliyoruz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.”
Yaşanan olaylar sebebiyle 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde düzenleyecekleri etkinliği ileri bir tarihe ertelediklerini, fakat 28 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili konferans düzenleyeceklerini aktaran Halis, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Ülkemizin başından geçen bu acı olaylar sebebiyle, Cumhuriyetimizin 88.yılı kutlama etkinliklerinde düzenleyecek olduğumuz ‘Cumhuriyet Gecesi’ etkinliğini ileri tarihlere erteledik. Fakat 28 Ekim günü Ödemiş Kültürevi’nde Prof.Dr.Engin Berber’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Cumhuriyet Üzerine’ adlı konferans düzenlenecektir. Tüm halkımızı davet ediyoruz.”
Editör: Haber Merkezi