Atatürkçü Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş bir basın açıklaması yaparak, Fransız ürünlerini protesto edeceklerini bildirdi.
TBMM Genel Kurulu'nda, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın yaptığı konuşmada, 19 Aralık'ta hem Maraş olaylarının hem Hayata Dönüş Operasyonu'nun, yani iki katliamın yaşandığını belirterek "Geçmişimizde de zaten bu katliam kültürü var; 1915'te Ermeniler ve sonra Yahudilere, Kürtlere uygulanan o zalimane politikalar..." diyerek, AKP, CHP ve MHP'li vekillerden tepki görmüştü.
Bu konuyla ilgili Meclis’in tepkisini doğru bulduklarını aktaran Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, soykırım ve katliamların başında Fransa’nın olduğunu iddia ederek, bu durumu protesto edeceklerini aktardı.
Konuyla ilgili görüş bildiren Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş şunları söyledi:
“Ermeni davasında Türkiye dayak yiyor. Fransa yine sözde Ermeni soykırımını kullanıyor. Hepimizin bildiği gibi Fransa, Libya’yı vurmak için, savaş içindeydi. Türkiye yine Fransa’nın yanında. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde BDP’ ye gereken cevabı milletvekilleri verdi. Ben kendilerini kutluyorum. Bu tutumlarının devam etmesi gerektiğini aktarmak istiyorum.”
Ardından Fransa’nın izlediği politikaya tepki göstereceklerini aktaran Eriş şu sözlerle konuşmasını tamamladı:
“Fransa yine doymuyor. Ama bizler tepkimizi ortaya koyarsak belki çok şeyler değişecek. İlk meşaleyi biz ADD Ödemiş olarak yapacağız. Bu da, Fransa’nın ülkeye soktuğu ürünleri almamak olacaktır. Tüm Ödemişlileri de bu greve destek olmaya davet ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi