Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, Hocalı Katliamı’nın 20. yıldönümü ve son günlerde gündemde olan 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Eğitimde kesintinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, içi boşaltılan eğitimle Türkiye’nin bölünme yolunda hızla ilerleyeceğini söyledi.
AK Parti grup başkanvekillerinin verdiği teklifle getirilmek istenen 4+4+4 şeklindeki eğitim sisteminin kız çocuklarının eve kapanmasına yol açacağını belirten Eriş, “Zorunlu eğitimin 4’er yıllık bölümlerle kesintili hale getirilmesi eğitimin içini boşaltmaktır. Dördüncü sınıfta bir çocuğu meslek seçimine zorlamak son derece yanlıştır. Henüz 9-10 yaşındaki bir çocuk ne olacağına karar veremez. Çocukları ilk 4 yılın sonunda okullardan koparmak bir daha o çocukların okula geri dönmeyişine yol açar. Bu 4. yıldaki kesinti aynı zamanda kızların eğitim oranının daha düşük olduğu bölgelerimizde kız çocuklarımızın eve kapatılmasına zemin hazırlayabilir” dedi.
“GELECEĞİMİZİ KAYBEDEMEYİZ”
TÜSİAD’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın önemine vurgu yapan Eriş, “Önemli konularda ileri görüşlülüğü ile bilinen TÜSİAD da konuyla ilgili endişelerini bir basın açıklamasıyla sıralamıştır. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri de 4+4+4 düzenlemesine tepki gösteriyor. Çocukları birarada tutan okuldur, okuldan başka eğitim yuvası olamaz. Çocukları okullarından uzaklaştırmak bölünmeyi hızlandırır.
Bu düzenleme ile nasıl bir toplum yaratılmak istediği kolayca anlaşılıyor. Baktığını okuyamayan, göremeyen bir nesil ile Türkiye ilerleyemez. Çırak ihtiyacı olduğu söyleniyor. Çırak yetiştirilecek derken geleceğimizi kaybedemeyiz. Türkiye’nin tutkalı Atatürkçü düşüncedir, bu düşünceleri oluşturan ilkelerdir. Bu ilkeler ışığında eğitim okul öncesi eğitimle birlikte 15 yıl kesintisiz hale getirilmelidir. Bu bölünmüş eğitim düzenlemesi teklifinin geri çekilmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
“KATLİAMA SESSİZ KALDIK”
24 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni askerlerinin Rus askerlerinin de yardımıyla gerçekleştirdikleri Hocalı katliamının yakın tarihin en acı olaylarından biri olduğunu ifade eden Eriş şunları söyledi: “Hocalı’da yaşanan acılar henüz taze iken, bu acının hesabı sorulmamışken biz ülke olarak ABD ve AB istiyor diye Ermenistan’a yakınlık gösteriyoruz. Libya’daki, Suriye’deki olaylara müdahil olmaya çalışırken, kendi öz kardeşlerimiz olan Azerilere yapılan bu katliama yıllardır olduğu gibi şimdi de sessiz kalıyoruz. Çok doğru bir tabir var; ‘Kendi başını bağlayamayan, gelin başı bağlamaya çalışıyor’. Biz vakit kaybetmeden kardeşimiz dediğimiz Azerbaycan’a sahip çıkmalı ve yaşanan bu acının tüm dünyaca görülmesini, hesabının sorulmasını sağlamalıyız. Güçlü Türkiye’ye yakışan budur.”
Editör: Haber Merkezi