Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Çocuk Kitapları Fuarı açıldı. Bu yıl 9.su düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı geçtiğimiz yıl 3 Eylül Tayyare Parkı’nda açılırken bu yıl 125.Yıl Kültürpark’ta açıldı. Fuar 3 gün süreye açık kalacak.
Fuarın açılışından önce palyaçolar şovlarıyla çocukları eğlendirdi.
9.Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışına Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü katıldı. Koçoğlu, Keskin ve Ünlü çocuklara burada kendi elleriyle kitap dağıtırken, fuara katılan Muzaffer İzgü ve Ferda İzbudak Akıncı çocuklara kitap imzaladılar. Çocuk Kitapları Fuarı’nda TÜBİTAK tarafından Ödemiş Belediyesi’ne gönderilen Bilim ve Çocuk dergileri de dağıtıldı.
125.Yıl Kültürpark’ta açılan kitap fuarında konuşan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu çocukların şu an tam kitap okuyacak, kitaplarla ilgilenecek yaşlarda olduğunu söyleyerek, “İleride kitap okumak için vaktiniz kalmayacak, kitap okuyan bir insanla okumayan arasında çok büyük derecede fark var. Böyle bir organizasyondan dolayı belediyeye teşekkür ederim, gerçekten güzel bir proje. Üç gün sürecek olan kitap fuarının sizlere örnek olacağını, sizlerin önünü açacağını düşünüyorum” dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise konuşmasında, “Güzel bir proje, burada çok değerli kitaplar ve yazarlarımız var. Siz çocuklarımızı da ilerleyen yıllarda Ödemiş’in güzel yerlerinde görmek istiyoruz, kitap okuyun” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi