Kiraz’ın Veliler köyünde yaşayan ve Mersin’de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda gemici olarak askerliğine yapan 1990 doğumlu Mustafa Hardal görev şehidi oldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda motorcu er olarak askerlik yapan Mustafa Hardal gemide elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti ve görev şehidi düştü.
Mustafa Hardal’ın cenazesi Kiraz’daki Yeni Mahalle Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Hacılar Mezarlığı’na defnedildi.
Hardal’ın cenaze töreninde ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Baba Dursun Hardal dirençli gözükmeye çalışsa da anne Ayşe Hardal yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi ve oğlunun tabutu başından bir an olsun ayrılmadı. 6 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan Mustafa Hardal’ın cenazesine Tümamiral İzzet Artunç, Tuğamiral Alaettin Sevim, Tuğgeneral ve Ege Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı Naim Babüroğlu ile İzmir İl Jandarma Komutanı Abdullah Doğan da katıldı.
Hacılar Mezarlığı’nda Mustafa Hardal’ın tabutundaki Türk bayrağı ve fotoğrafı Tuğamiral Alaettin Sevim tarafından baba Dursun Hardal’a teslim edildi.
Mustafa Hardal’ın cenazesine Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Askerlik Şube Başkanı Albay Fuat Alakoç, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ertuğrul Pala, Kiraz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Şafak, Ödemiş İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Kiraz İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve binlerce Kirazlı vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi