HABER : SEMİH DURSUN

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül ve Kiraz Devlet Hastanesi yönetimi ile ortaklaşa gerçekleşen proje çalışması kapsamında, 52 taşra mahalle 320 mezraya evde sağlık hizmetleri çalışmaları yapılıyor. Evde sağlık ambulansının yanı sıra Belediye Başkanı ve teknik sosyal çalışma ekibi, Kiraz Devlet Hastanesi yönetimi ve sağlık saha ekibi ile yaklaşık 25 kişilik çalışanla evleri ve sokakları dolaşılarak adeta yardıma muhtaç hastaların haritası çıkarılıyor.

Yaklaşık 21 gündür yapılan çalışmalarda 65 civarında hastaya evinde sağlık destek hizmeti, 20 hastaya Kiraz Devlet Hastanesinde yatarak tedavi ve 15 hastaya ise İzmir Eğitim Araştırma Hastanesine yatışları sağlanarak tedavi almalar sağlandı.

Belediye tarafından desteklenen proje kapsamında her ay yaklaşık 35 civarında yeni doğum yapan annelere “anne-bebek bakım seti” hediye verilerek anneler ilk etapta ihtiyaç duydukları bütün malzemeleri bedelsiz olarak temin ediyorlar. Tarihinde ilk defa 7 uzman hekimin yan yana çalışması sağlanıp, Bayan Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül olduğu yerde 6 bayan uzman hekim verilmesi kırsal alan nüfusu yoğun olan ilçede vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Özellikle kadın doğum ve çocuk haslarımız Ödemiş’e sevk edilmekten kurtulmuş yerinde yatarak tedavi ve günün 24 saatine göre yeni kurulan 2.nci ameliyathanesi ile gece hizmet vermeye başladı.

Editör: Haber Merkezi