HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar önce Gölcük, Bozdağ ardından Birgi’yi ziyaret ettiler.  İlk kez Gölcük Gölünü, Bozdağ ve Birgi’nin doğa ve tarihi güzelliklerini gören kadınların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Etkinlikte Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, İBB Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş,  Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Nazan Dönmez, Sema Bilgi ve CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü’de kadınlara eşlik etti.

Projenin mimarlarından olan CHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Turan, “Turizm mahallelerimizden Gölcük, Birgi ve Bozdağ’ı bu zamana kadar görmeyen kırsal mahallelerimizde yaşayan kadınlarımızı misafir ederek, onlarla sohbet etme imkânı bulduk. Yaklaşık 50 kadınımıza partimizin kadın kolları eşlik etti. Keyifli bir gün geçirmelerini sağladık. Kendilerini inşallah bir nebze mutlu etmişizdir.” açıklamasında bulundu.

“KADINLARIMIZA YENİ YIL HEDİYESİ”

Yüzlerdeki gülümsemeleri gördükçe mutlu olduklarını belirten CHP Ödemiş Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sabriye Tosunoğlu, “ Parti okulu adı altında Eğitimler aldık. Eğitimlerimizin sonunda da bizler gruplara ayrılarak, projeler gerçekleştirdik. Bu yaptığımız etkinlik bizim ilk projemiz oldu. 50 yaş üzeri kadınlarımızın Gölcük’e gelip gölü gezmemiş çayını içmemiş, göl kenarında yemek yememiş kendi köyünde yaşadığı rutin hayatın dışına çıkamamış kadınlarımızı muhtarlarımız aracıyla toplayıp onları kısa bir mola verdirmek istedik. Yeni yıl hediyesi gibi bunu ilk haftada yapmak istedik. Kadınlarımızın birçoğu Ödemiş’i bile bilmiyor. Köyün dışına çıkmamışlar gelirken Ödemiş’i tanıtarak başladığımız turu Gölcük, Birgi, Bozdağ’ı anlattık. Kısa mollalar verip çay içtik, öğle yemeği olarak da sucuk ekmek ikramında bulunduk. Sağlık aracımızı da aldık. 50 yaş üzeri olduğu için çeşitli şeker, kolesterol, tansiyon gibi hastalıklarını kontrol ettiriyoruz.  Köylerinin dışına çıktıkları için güzel bir anı oldu. Evlerini gittiklerinde çevrelerine güzel bir anı olarak anlatacaklardır.  Mutlu oldular. Yüzündeki gülümsemeyi görünce biz de mutlu olduk. Projemizin amacına ulaştığını düşünüyorum. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Ödemiş Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice Çakır, “ Bu projemiz partimizin üst eğitimi ile ilgili bir projeydi.  Arkadaşlarımı projenin içeriğini anlattılar. Destek olan Ödemiş Belediyesine, arkadaşlarıma, parti okulu eğitmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi