30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kiraz’da da düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törende Kaymakam Alpaslan Yılmaz, Garnizon Komutanı Yzb.Serkan Şafak, Cumhuriyet Başsavcı Vedat Küçük Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, kamu kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerince Atatürk Anıtı`na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başçavuş. Metin Kıray yaptı. Kıray, "Ulu önder Atatürk, her sayfası şan ve şerefle dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 89. yıldönümünü emanet bıraktığın Cumhuriyetin muhafızları olarak bir kez daha heyecan ve gururla kutlamak için huzurlarınızdayız. 30 Ağustos Türk ulusunun hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez abidesidir. Veciz sözünüzle anlam kazanan bugün şahlanan Türk ulusunun birlik ve beraberlik ruhu ile omuz omuza yürek yüreğe vererek düşmanı Anadolu`nun sinesinde boğduğu emsalsiz zaferin yıldönümüdür. Şanlı zafer Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşı olmuş ve dünyada diğer esaret altındaki uluslara da örnek teşkil etmiştir. Aziz Atam, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensupları olarak bu anlamlı günde, ilke ve devrimlerini rehberliğinde Cumhuriyetin temel niteliklerine yürekten bağlı, milletimizden alacağımız güçle, ülkemize ve ulusumuza yönelecek her türlü tehlikeye karşı mücadeleye aynı heyecan ve kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz"
Törende Kiraz Çok Programlı Lisesi’nden Zeynep Aybüke Kırbaş, “Mustafa Kemal Kağnısı” ve Gürgün Bakırlı “Bayrak” adlı şiirleri okudular.
Törenden sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ikramlar yapıldı. Kiraz Kaymakamı ve protokol askerlerin bayramını kutladı ve ikramlarda bulunuldu, tebrikler kabul edildi ve günün anısına birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir fotoğraf çektirildi.
Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarete gelen protokole burada ikramlar yapıldı. Protokol daha sonra Kiraz Belediye Düğün Salonu’ndaki bayramlaşmaya katıldı.
Veliler köyündeki şehit aileye ye ve Hacılar Mezarlığı’ndaki şehitliğe ziyaret düzenlendi. Burada Kiraz Müftüsü İsmail Satu tarafından dualar ve Kur’an’ı Kerim okundu.
Buranın ardından Çömlekçi köyü ile Tombullar köyündeki şehitlikler ve şehit aileleri ziyaret edildi.
Editör: Haber Merkezi