HABER:DİLEK AYVALI

Tire İstasyon Mevkiindeki Dernek Binası açılış törenine Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Eşi Necibe Duran ile dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Törende konuşan 29 Ekim Kadınları Derneği tire Şube Başkanı Rana Erbek, “29 Ekim Kadınları Derneği, Atatürk devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek genelde insan hakları özelde kadının insan haklarını savunmak, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti gereklerine uygun olarak, yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmak amacıyla kurulmuştur. Derneğimizin kuruluş aşamasında bize destek veren tire Belediyesine, sponsorumuza, bağış yapan büyüklerimize ve kadın arkadaşlarıma kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünde, bu anlamlı günde böyle bir derneğin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, Cumhuriyet Bayramımızı da kutluyorum” dedi.

29 Ekim Kadınları Derneği Tire Şubesi Rana Erbek Kurucu Başkanlığında, Aslı Özadır’ın Başkan Yardımclığında, Behice Lapoğlu, Arzu Kayalı ve Necmiye Sert’in yönetim kurulu üyeliği ile çalışmalarını sürdürecek.

Editör: Haber Merkezi