Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi’nin düzenlediği keşkek hayrına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, oda başkanları, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri,  öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ruhları şad olsun. Geride kalan ailelerine sağlıklı ömürler diliyorum. Bu güzel beraberlik bir gelenek haline geldi. Tabi ölümler doğal olabildiğini kabul ediyoruz ve inanıyoruz ama kazanın olayı birlikte 6 çocuğumuz, 2 öğretmen arkadaşımız ve şoför arkadaşımız tüm Türkiye’de acı olarak yansıdı. Ruhları şad olsun” dedi.

Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Osman Dedeler, “5 Mayıs 1997 yılında Manisa’ya teknik bir gezi düzenlendi. Gezi dönüşü Bozdağ’dan gelen otobüs frenlerinin tutmadığı için uçurumdan yuvarlanarak şoför dâhil 9 kişi vefat etti. Başta müdür yardımcımız Kadir Köle, Erol Güçlü, 6 tane öğrencimiz ve şoförümüzün acı haberi aldık. Okulumuz adına bir hayırseverimiz vefat edenlerin anısına bir çeşme yaptırıldı ve isimleri verildi. Her sene şehitlerimiz adına hayır yapıyoruz. Allah kabul etsin” dedi.

Kazadan sağ çıkan Kemal Gökçen, “Gülerek eğlenerek gitmiştik. Aynı şekilde geri geliyorduk bir talihsizlik oldu. Kaza anını hatırlamıyorum. Kazadan 3 gün sonra gözümü açtım hastanede. Allah’ım bize böyle acılar yaşatmasın. İçimde bir buruklukta var. İyileştikten sonra birkaç arkadaşımın mezarını da ziyaret ettim. Şuan da masal gibi geliyor ama o zamanda çok kötü günler geçirdim. Çok zor atlattım kazayı doktorlarım sağ olsun onlar sayesinde kurtuldum. Vefat eden arkadaşlarım çok sevdiğim arkadaşlarım, değerli öğretmenlerimin Ruhları şad olsun. Allah mekânlarını cennet eylesin. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Öğretmen Sabahattin Yılmaz, “5 Mayıs benim doğum günüm. O günden sonrada hiçbir zaman doğum günü kutlamadım. Çok zordu. Bazen kelimeler artık yetmiyor” dedi.

Okulun memurlarından Gürsel Ören, “O gün bende o kazada olabilirdim. Son anda işim çıktığı için arabadan indim geziye gidemedim. Akşam saatlerinde acı haberi aldık. Çok üzüldük. Mekânları cennet olsun” dedi.

Öğretmen Mustafa Menekşe, “Ne güzel geziye gidiyorlar keşke ben de gidebilseydim demiştim. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi