HABER:SEÇİL GEZİCİ

Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği törenlere Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavçısı Tuğan Sarıca, Ödemiş Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, kurum amirleri, siyasi parti başkanları, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Ödemiş Belediyesi Bando ekibi tarafından 23 Nisan şarkıları çalındı.

BUGÜN BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DOĞDUĞU GÜNDÜR

Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Güder, “Bugün, millet iradesini sarsılmaz bir inançla zihnimize, yüreğimize perçinlediğimiz ve geleceğin büyükleri olan asil Türk milletinin tertemiz çocuklarına Büyük Önder M. Kemal Atatürk’ün duyduğu inançla, sadece bir çocuk bayramını değil, millet iradesinin ne olduğunu anlattığımız büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür.

Vatanın işgaline karşı milli bir duruş sergileyerek bizim bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk Meclis’imizde görev alan o değerli büyüklerimizi, geçmişte millet iradesini ortadan kaldırmaya çalışan işgalcilere karşı olduğu gibi bugün de milli iradeyi ortadan kaldırmak suretiyle milli varlığımıza kasteden hainlere karşı sınırlarımız içinde ve sınırlarımız dışında canlarını, kanlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor ve her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum”  dedi.

“BİLİMDE, TEKNOLOJİDE, KÜLTÜRDE, SANATTA VE HAYATIN HER ALANINDA ÜRETMELİYİZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, “23 Nisan 1920 tarihinde, tam102 yıl önce bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Ulusal egemenliğe dayalı demokratik bir yönetim benimsendi. Cumhuriyetin temelleri atıldı. Atatürk bu tarihi ve önemli günü, bayram ilan ederek; geleceğimiz ve yegane umudumuz sevgili çocuklara armağan etti.

Sevgili Çocuklar, Milletimizin Anadolu'da bağımsızlık ateşiyle yaktığı meşale, üzerinden yüz yılı aşkın bir süre geçmiş olsa da; hala bu günlerimize ışık tutuyor; geleceğe yürürken, bize en büyük güç ve motivasyon kaynağı olmaya devam ediyor.

Bizler de bu bilinç içinde hareket etmeli, atalarımızın büyük bir kahramanlık göstererek; binbir zahmetle, canlarını feda ederek, bize bıraktığı bu cennet vatanımızın kıymetini bilmeliyiz. Canımız gibi sevmeli, gözümüz gibi korumalıyız.

Her birimiz, bu ülkenin bir evladı olarak; üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmeliyiz.

Bunun için, özellikle ve öncelikle çok çok çalışmalı; bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta ve hayatın her alanında üretmeliyiz.

Bize devredilen şanlı bayrağımızı asla yere düşürmeden; daha yükseklere çıkarmalı ve gururla gelecek kuşaklara teslim etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; savaşların, kavgaların olmadığı; barış ve huzurun egemen olduğu daha güzel bir dünya temennisiyle, tüm sevgili çocuklarımızın ve halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyorum.

Milletimizin kendi kaderini tayin ettiği bu tarihi günde, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin lideri, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere; İstiklâl Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, tüm Şehit ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun!”

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları ile ront gösterileri sunuldu.

HABERİN CANLI YAYIN LİNKİ 

https://www.facebook.com/yerelguc/videos/472528321318672

Editör: Haber Merkezi