HABER: DİLEK AYVALI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Tire Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na, Tire Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Koca tarafından çelenk sunuldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Tire İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu yayınladığı mesajda, "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık ateşinin yakıldığı günün 101. yıl dönümünde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl gençlerimizle birlikte kutlayamadığımız bayramınızı önümüzdeki yıllarda büyük bir coşkuyla hep birlikte kutlayarak gençlerimizin sevgi barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla her günü bir bayram coşkusuyla yaşamaları en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve bütün şehitlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyor geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve Tireli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü alma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da bir mesaj yayınlayarak, "19 Mayıs 1919 tarihi, yok olmakta olan bir ulusun küllerinden doğduğu ve "Milli Mücadelenin" başladığı tarih olmuştur. Bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletini önce kurtuluşa, kurtuluştan ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna götürmüş ve bu önemli tarih "Bütün ümidim gençliktedir" diyen Atamız tarafından tüm Türk gençliğine armağan edilmiştir. 19 Mayıs'ta İlk adımı Samsun'da atılan, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile ateşlenen, gazi ve şehitlerimizin kanıyla şereflenen Milli Mücadelemizin 101.yılında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, tüm vatan evlatlarını sevgi, saygı, minnetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi