Haber: Dilek Ayvalı

300 yıllık geri çekilmenin son bulduğu Sakarya Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlanmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik ve Mareşallik" unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, Tire İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, Tire İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Okay Cansu, MHP Tire İlçe ve Tire Şehit ve Gazileri Yaşatma Derneği Başkanı Arif Demirkan ile gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Programda Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım tarafından çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve istiklal marşının okundu.

"Yine seve seve görev yapmaya hazırız"

Tire Gazileri adına konuşma yapan Tire Şehit ve Gazileri Anma Yaşatma Derneği 2. Başkanı Feridun Özcan, "Bizler Kore'de, Bosna 'da, Kıbrıs'ta ve ülkemizin dört bir yanında vatanı için canı pahasına görev yapan ve bu onuru ömür boyu taşıyacak gaziler olarak, ülkemiz için gerektiğinde yine seve seve görev yapmaya hazırız" dedi.

Gaziler Günü programı Tire 4 Eylül Ortaokulu öğrencileri Cemal Eren Çiloğlan ve Özlem Yıldırım'ın okuduğu şiirlerle son buldu.

Editör: Haber Merkezi