Ödemiş Hükümet Meydanındaki törende çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, yaptığı konuşmada Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül'ün Türk milleti için canını ortaya koymuş Mehmetçiklere vefa günü olduğunu söyledi.

Başkan Aktaşoğlu “ Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatan için kanını akıtmış, hayatının baharında "Vatan “demiş, "Bayrak" demiş, elini, kolunu, bacağım, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Anadolu'da çakan milli mücadele kıvılcımları Sakarya'da, Dumlupınar'da alev topuna dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır. Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti'nin yolunu açmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi'nin mimarı, muzaffer ve ebedi başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK'e 13 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşal rütbesi ile Gazilik unvanı verildi. Bugün, bu unvann verilişinin 99. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Gaziler Günü" olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü; Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'de Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucusu ve vatandaşların, tüm Malul Gazilerin Kahramanlık ve Şeref Günü'dür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun”dedi.

Ödemiş Hükümet meydanında gerçekleşen Gaziler Günü kutlamasına Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen  Efekan Güleç, Ödemiş İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge ve çeşitli kamu kurum müdürleri katıldılar.

Editör: Haber Merkezi