Yapılan anma etkinliğini Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Başsavcı vekili, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen, yönetimi, gençlik ve Kadın kolları, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Okay Akıllı, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Demir, Anavatan Partisi Ödemiş İlçe Başkanı İbrahim Canıdar, Ödemiş Gençlik Spor Müdürü Cafer Cebeci, Gaziler ve vatandaşlar katıldılar.

Anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,“ Emperyalist güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılmış tek zaferin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti yıllardır bu topraklar üzerinde hesapları ve hain emelleri olanlara karşı Türk Milletinin direnişi ile hesapları bozulan emparyalist ülkeler bu kez kendileri için 25 ile 30 yıllarda içeriden hainleri besleyerek bölünmenin yollarını aramışlardır. Ama ne yazık ki başarılı olamamışlardır. 15 Temmuzun yaşandığı günlerin öncesinde özellikle Adana İncirlikte yaşanan askeri hareketlilik birilerinin dikkatini çekiyor. O hareketliliğinin izlendiğinde orada çok daha başka işlerin olduğu öğreniliyor. Ve buna haber vermek için Putin’in özel danışmanı üç gün öncesinden Ankara’ya geliyor. Karşılayan da o günün Büyükşehir Belediye Başkanı ve diyor ki evet Adana’da bir şeyler var. Çünkü Sürekli yaşanan olaylar nedeniyle Adana’yı izliyorlar. Daha sonra Putin’in özel danışmanı TBMM’ de kabul görüyor. Aynı günde 15 Temmuz Büyükada’da bu bütünün bir parçası komanda merkezi olarak ’ta Amerika büyükelçiliği yapmış ama Türkiye’nin dostluğunu hiçbir zaman kabul etmemiş kişi Büyükada’da petrol ve gaz yollarının güvenli bir toplantı düzenliyor. Ben bunu ertesi günü 16 Temmuz günü kızımdan öğrendim. Çünkü kızımın arkadaşı o otelde resepsiyon görevlisiydi. Devlet ise üç ay sonra soruşturma açıyor. Bunun daha önce hallerinden belgelerde var. Devletin içine sinsice girdiğini Devlet bakanımız dedi ki Fetö’nün devlete sızdığını söylemeye kargalar bile güler dedi. Kargalar halimizi güldü mü bilmiyoruz. Ama bu ülke o gün 251 şehitle kargaların bile gülmesinin önlenemediği için bedel ödediler. Ne zaman ki adaletin içinde ihraç edilmesi söz konusu olan 3 binin üzerinde savcı ve hakimlerin gündeme gelmesiyle de Perşembe gününde o gecenin artık hareketlilik bir yerde başlamış oldu bunlar bizim hep gazete ve televizyonlardan veya medyayla edilebildiğimiz bilgiler en iyi bilgiler tabii ki devletimiz de ben o günü İstanbul’da yaşadım” dedi.

Eriş’in konuşmasının ardından Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından program Kuran’ı Kerim tilaveti, Yarışmada ödül kazanlara hediye olarak bisikletler hediye edilirken, mehteran takımı da gelenlere marşlar söylediler

Editör: Haber Merkezi