HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15. kez düzenlenen 8 gün sürecek olan Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivalinin bir günü Ödemiş’te kutlanacak.

 Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali 15 incisi, 25 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 12 Balkan ülkesi ve Türkiye'den sanatçı ve ekiplerin katılımı, İzmir Rumeli Balkan Federasyon ve Derneklerinin yoğun desteği ile Kent merkezi ve ayrıca festival dâhilinde, Buca, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Ödemiş, Tire, Bergama ve Menemen ilçelerine yayılacak konser, gösteri ve etkinlikler ile 8 gün sürecek. Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış,  28 Eylül 2021 Salı günü saat 17:30 da Hükümet Konağı önünde Ödemiş’te gerçekleştirilecek festivale davet etti.

Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Saygunermis, uluslararası nitelikteki Balkan Halk Dansları ve Kültür Festivalinin birlik, dayanışma ve barış şöleninin olacağını belirterek, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında düzenlenen “Balkanlılar Halk Dansları Festivali”ni yeniden canlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, festivalin 15. yılında yine görkemli bir şölene ev sahipliği yapacak. Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün ardından başlattığı ve Balkan kardeşliğini pekiştirmeyi amaçladığı “Balkanlılar Halk Oyunları Festivali”, 28 Eylül 2021 Salı günü saat 17:30 da Hükümet Konağı önünde Ödemiş’te gerçekleştirilecek. Uluslararası nitelikteki bu birlik, dayanışma ve barış şölenine tüm halkımız davetlidir” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi