HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

“Yönetimden iki kişi beni tehdit etti.”

İDSB seçimleri öncesinde mevcut Başkan Ahmet Kocaağa’nın yönetiminde yer alan Erman Haran ve Okan Tunç hakkında Yerelgüç sahibi Dilek Acar Güleç suç duyurusunda bulunmuştu.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Dilek Acar Güleç’in canlı yayını esnasında yorum yazan İDSB Eski Müdürü Veteriner Hekim Alaaddin Bayram canlı yayına katıldı. Bayram, canlı yayında İzmir İli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin incelenmesi gerektiğini söyledi.

Bayram, “Bu birlik Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. İnsanlar, sakladıkları bir şey var ki o sebeple saldırıyorlar. Bugün Erman Haran’ın ne yaptığını sorgulamak için mevcut yönetimin ne yaptığını görmek lazım. Mevcut yönetimin hesapları incelendiğinde bugün ticaret yapmayan, fatura kesmeyen yönetici yok. Burası aile şirketi midir? Birlik yönetimindekiler birlikle ticaret yapmamalı. Burası aile şirketi mi?

Bu seçim sürecinde yönetimden 2 kişi benim iş yerime gelerek beni tehdit ettiler. Jandarmaya bildirdim. 2017 yılında FETÖ’den yargılanan bir kişi ile ticaret yaptılar. O paralar banka hesaplarından değil, her gün 4 bin 4 bin elden ödeme yapıldı. Biz bunları yakaladık. Yakalayanlardan birisi de Halil Kalbak’tır. Halil Kalbak şimdi o kurumun muhasip üyesidir. Ne oldu,  biri bir yerden açık buluyor, sonra o da başlıyor ticarete. Yönetimdekilerin mal varlıkları bir araştırılsın. Ne çıkacak. Altında arabası olmayan adamın milyonlarca mal varlığı var. Bu insanlar bu üyeleri soymaya mı geldiler buraya?

10 BİN ÖLÜ SPERMA BİRLİK ÜZERİNDEN SATIŞA SUNULDU

Sorumlu bir müdür olarak yolsuzluklara imza atmadığını belirten Bayram, “Aileme baskı oldu. Bana da suç atıldı. Takip edildim. Bel altı suçlamalara maruz kaldım. Birlikten çıkarıldım. Peki neden, yolsuzluklara imza atmayan müdür olduğum için. Meslektaşım muhasip üye Halil Kalbak 10 bin ölü spermayı birlik üzerinden satışa sunar. Bununla ilgili belgeler elimde mevcut. Bende kayıtları var. Bana spermaları birlik üzerinden geçirdikten sonra imha et dendi. Ben 7 yönetim kurulu üyesi imza atar ise ben de 8. kişi olarak imza atarım dedim.  Ben attığım zaman herkes kurtulur olan bana olur. Ben buna karşı çıktım. 10 bin ölü sperma imha olmadığı için birlik üzerinden satışa sundular.  Birlik üyesi veteriner hekimler bunu yuttu. İnsanlar bir yerden bir açık bulup o açıkla birlikte birbirlerinin üzerine gidiyorlar. Herkes birbirinin açığını bildiği için bir yol tutturmuşlar gidiyorlar. Gayri meşru hayvan alanları, sahte fatura kesenleri, naylon fatura kesenleri araştırsınlar.”

BİRLİK ÇİFTLİĞİNDEKİ HAYVANLARA NE OLDU?

AVANS PARALAR…

Damızlık Birliği’nin yıllık 60 70 milyon sadece aidat geliri olduğunu söyleyen Veteriner Hekim Alaaddin Bayram,  “Biz bıraktığımızda birlik çiftliğinde 2 bin 500 üzeri hayvan vardı. Hayvanlar brusella oldu diye ortadan kayboldu. Yönetim ve ailesinin çiftliklerine 2 şer 2 şer buzağı kimlere gitmiş araştırılsın. İnsanların hesaplarından paralar çekildi. Hiçbir üyenin hesap mutabakatı yok. İmzalar taklit edilmiş. Üreticiler hakkını aramalı. Dürüst ve demokratik bir şekilde seçim süreci yaşamak varken, genel kurulda yaşanan hile hurda ortada. Bu ülke çetelere mi kaldı. Devletimiz bir an önce müdahale etmeli. Savcılık devreye girmeli. Yönetimin, yönetime yakın olan aile bireylerinin, idareden yönetimle birlikte hareket eden kişilerin hesaplarına baksınlar. Orası Finansbank kurumu değil.  Dışarda işbirliği yaptıkları, süt alıyoruz adı altında çıkardıkları avans paralarına baksınlar. Bu milletin paraları nerelerde harcanıyor. Bazı personellerin üzerinden yapılan para transferlerine baksınlar. Bu paralar nerelere gitmiş, kimler kullanmış. Faizsiz şekilde para kullanılıyor birlikten. Özellikle kullandıkları personeller zimmetten yargılanacaklar.”

Editör: Haber Merkezi