HABER: BAŞAR UÇAR
YGS’ye ev sahipliği yapan Ödemiş’te LYS’nin de düzenlenmesi için kampanya başlatıyor. Ödemişliler, 4 Nisan’da sınav merkezlerini tespit edecek ÖSYM’yi mail yağmuruna tutup konuyu sosyal medyada gündeme taşıyacak.
2011 yılından bu yana sadece il merkezlerinde düzenlenen LYS için Küçük Menderes havzasından yaklaşık 2 bin 200 aday İzmir’in yolunu tutmak zorunda kalıyor. Ödemiş’in yıllardır sınavların sorunsuz düzenlendiği bir ilçe olduğuna dikkati çeken Türk Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Tuncay Ünsal adayların kilometrelerce yol kat ederek İzmir’e gitmesi sebebiyle sınavlarda verimliliğinin azalabildiğini ve bu sınava 1-0 yenik başladıklarını belirtti.
“Bugüne dek Ödemiş’te sıkıntı yaşanmadı”
Konuyla ilgili Ödemişlilere çağrıda bulunan Ünsal şunları söyledi: “ÖSYM tarafından 2011 yılında sınav güvenliğini daha da artırmak amacıyla alınan yeni güvenlik önlemleri nedeniyle öncelikli olarak il merkezlerinde sınav  yapılacak açıklamasıyla LYS sınavının ilçemizde yapılmayacağı duyurulmuştur. Ödemiş’te güvenlik açısından hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Ödemiş sınavların sorunsuz ve güvenlik zafiyeti yaşanmadan atlatan örnek bir ilçedir. İlçemiz bölgenin merkezi konumundadır. Küçük Menderes havzasında bir ilçede yapılacak olan LYS sınavına çevre ilçelerin (Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire ve Bayındır) öğrencileriyle birlikte yaklaşık 2 bin 200 öğrenci katılacaktır. İlçemiz bu sınavın yapılması için yeterli altyapıya, okula, güvenliğe ve personele sahiptir. İlçemizi yıllardır sorunsuz bir sınav merkezi haline getirenlere teşekkür ediyoruz.
“Verim ister istemez azalıyor”
Öğrencilerimiz sınavın başka bir şehirde olması nedeniyle bir gün önceden oraya gitmek zorunda kalacaklardır. Ya da sınav günü sabahın erken saatlerinde yollara düşeceklerdir. Bu durumun öğrencilerimizin sınavdaki verimini ister istemez azaltıyor. İl merkezlerinde trafik yoğun oluyor. Kalacak yer sorunu oluyor. Aileler maddi anlamda ek bir külfetle karşılaşıyorlar. Başka bir yerde yemek-yol masrafı yapılıyor. Yani sınava evlerinden uzakta girmek zorunda olan öğrencilerimiz, yıllardır emek vererek hazırlandıkları, geleceklerine yön verecek bu önemli sınava ‘1-0’ yenik başlıyorlar”
Cuma 12.00’da kampanya başlıyor
ÖSYM’nin 4 Nisan’da sınav merkezlerini tespit edeceğini belirten Ünsal şöyle devam etti: “Bu nedenle değerli çalışma arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi, velililerimizi ve tüm vatandaşlarımızı 31 Mart Cuma günü saat 12.00’da başlamak üzere ÖSYM’ye mail atmatya, facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya ortamlarında kamuoyu oluşturmaya davet ediyoruz. Çalışmayla ilgili T.C. Tuncay Ünsal adlı Facebook hesabı, tunsal19 adlı twitter hesabı da takip edilebilir. ÖSYM’nin çağrı merkezi numarası 4446796, Ödemiş ÖSYM temsilciliğinin telefon numarası da 545 32 72’dir” 

Editör: Haber Merkezi