Haber: Dilek Ayvalı

1996 yılında Ali Ödemiş tarafından kurulan ve eşi İlkay Ödemiş ile birlikte gün geçtikçe büyüyüp yemek sektöründe bölgede bir marka haline gelen Doysan Yemek Fabrikası Tire Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar başta olmak üzere günde 1200 tabldot yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.

TİRE'DE İLK OLARAK TABLDOT YEMEK HİZMETİNİ BİZ BAŞLATTIK

Kurucu Ali Ödemiş’in kızı Yekta Ödemiş Saçkesen, eğitimini tamamlayarak ailesinin isteği üzerine Doysan Yemek Fabrikasında çalışmaya başladığını söyleyerek şirketin hikayesini şöyle anlattı, “Bizim hikayemiz 1996 yılında babam Ali Ödemiş'in buraya aşçı olarak gelmesiyle başlamış bulunmaktadır. Toplu yemek hizmetlerine annem ile birlikte birbirlerine yardımcı olarak başlamışlar. Tire'de ilk olarak tabldot yemek hizmetini babam ve annem başlatmışlar. 1996 yılından beri Tire ve çevre ilçelere tabldot hizmeti vermekteyiz. Ben ise eğitimimi 2016 yılında bitirdim. Bu süreçten sonra ailemin istediği üzerine onların yanına geldim ve şu an hep birlikte aile şirketi olarak çalışıyoruz.”

GÜNDE 1200 TABLDOT YEMEK

Yekta Ödemiş Saçkesen 2018 yılında evlendiğini ve sonrasında eşinin de bu aile şirketine katılarak daha da güçlendiklerini söyledi. Saçkesen kocaman bir aile olarak çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Şu an kocaman bir aile olarak Tire ve çevre ilçelere Ödemiş, Bayındır ve Selçuk'a hem toplu yemek hizmeti (catering) hem de düğün organizasyonları yapmaktayız. Organize sanayi bölgesindeki birçok fabrikaya hizmet ediyoruz.  Sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün yemek veriyoruz. Kendi elemanlarımız gidip yemeği bırakıyorlar ve bir kaç saat sonra gidip boşları topluyoruz. Bu şekilde devir daim oluyor. Günlük şu anda 1200 tabldot yemek çıkartıyoruz.”

LOKANTAMIZDA 4 ÇEŞİT YEMEK 10 TL

Saçkesen, “Burada bulunan lokantamıza da vatandaşlarımız alıştı, gayet uygun ve ekonomik fiyatlara yemek yiyorlar. Lokantamızda her gün sulu yemek servisimiz oluyor. Her bütçeye uygun her gün farklı menülerle vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada isteyen sulu yemeklerimizden tadıyor isteyen Ödemiş köftemizden. Dört çeşit yemeği 10 TL’den satıyoruz. Çorbası, ana yemeği, katısı yanında isteyene salata, isteyene cacık. Ödemiş köfteyi ise porsiyon ile birlikte 15 TL’ye satıyoruz. Çeşitlilik olsun diye Ödemiş Köfteyi ekledik. Yaklaşık bir aydır satışlarımız başladı. Güzel görüşler alıyoruz. Bu işe de vatandaşlardan gelen talep ile başladık. Şu an iyiyiz, mutluyuz ve Tire halkımızı mutlaka lezzetimizi tatmaya lokantamıza davet ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi