HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde açılan Resim sergisine, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, Cumhur İttifakı adayı Münir Bezmez, Millet İttifakı Belediye Başkan adayı Mehmet Eriş  Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş,in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Köklü, “6 bin 8 bin 10 bin 18 bin bu sergilerin sayın başkanım Mahmut Badem’in talimatı doğrultusunda açılmasıyla tanınırlığını artırdı. Bunun böylede devam edeceğine inanıyoruz. Başkan Mahmut Badem’in eşi Nevin Badem’in izlerinden devam etmeye gönülden razıyız.

Doktor Tarkan Kızartıcı, “Bizler burada fotoğraf için buradayız. Benim fotoğrafa olan ilgim 2011 yılında temel fotoğraf kursla başladı. Sonrasında çevrede ne gördüysem çizerek,  ilerlemeye başladı. 2015 yılında ÖFSAD adı altında bir dernek kurduk. 7 arkadaşla birlikte fotoğraf çekmeye başladık. Çok farklı resimler çektim. Portre, ojeler ve hayvanlar çektim daha sonralarında bunu geliştirerek, İnsan fotoğrafları çekmeye başladım.  Çünkü içinde insan olan fotoğraflar daha kaliteli fotoğraf haline geliyor. Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş beyin sayesinde Ödemişi tanıtan bir broşür ve katalog hazırlandı. ÖFSAD’lı arkadaşlarımla birlikte Ödemiş’in tanıtımına kattı da bulunabilmek adına fotoğraf hem dernek olarak hem de bireysel olarak fotoğraf vermeye başladık. Başkanımıza, Nevin ablamız sayesinde bu sergiyi yapmış bulunuyoruz. Kendilerine ve burada çalışan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Buranın kamulaştırılması 1977 yılına dayanıyor. 1978 yılın sonlarına doğru restorasyonu bitti,  bizler buranın içerisini biraz daha işlevliği biraz daha arttırdık. Eğer işlev vermezseniz bu tür yerler çürür, yok olmaya eskimeye mahkûmdur bu yolda aldığımız gerçekten büyük bir yol kaydettik. Buranın ziyaretçi sayısı 18 binlere ulaştı. Bu tür etkinlikler sayesinde önümüzdeki dönemlerde de bu sayı artacaktır. İzmir’den ve Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden ziyaretçiler geliyor. Birçok sanatseverler burada sergilerini açmak nasip oldu. Doktorumuz Tarkan Kızartıcı Ödemiş’e çok ciddi anlamda hizmetler ediyor. Hekimlikteki yeteneği resimde de sergiliyor” dedi.

Resim Sergisi 2 Mart 2019 tarihine kadar gezilebilecek.

Editör: Haber Merkezi