Gölcük’te sonbaharın renkleri tuvallere yansıdı
Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından Haziran 2021’de Ödemiş’in çeşitli bölgelerinde resim çalıştayları düzenlenmesine karar verilmiş, Ödemiş Belediyesi’yle işbirliği içinde ilk resim çalıştayı İncir Zamanı Birgi ismiyle Birgi Dervişağa Medresesi’nde gerçekleştirilmişti. Çalıştayların ikincisi ise 23.10.2021’de Gölcük’te düzenlendi.
Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Başkanı Nezihe Uzunkol’un öncülüğünde 21 sanatçı Gölcük’ün farklı köşelerini resmetti. Eşsiz göl manzarasının yanısıra bitki örtüsünün sonbahara has renk çeşitliliği de tuvalleri süsledi.

Amaç hem tanıtım, hem sosyal sorumluluk
Çalıştayın başlangıcında Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Başkanı Nezihe Uzunkol, Elmalar Kızarırken Gölcük Resim Çalıştayı’nın amacından şu sözlerle bahsetti; “Kültür Sanat Meclisi yönetimi olarak Ödemiş’imizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini resim sanatıyla ifade etmek ve bu şekilde ilçemizin tanıtımına katkı yapmak istedik. Çalıştaylar düzenleme fikrimizin bir diğer önemli yönü ise resim sanatıyla dayanışmayı buluşturmak. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan tarihi kentimiz Birgi’de düzenlediğimiz İncir Zamanı Birgi Resim Çalıştayı’yla işe başladık. Şimdiki durağımız ise Gölcük. Doğasıyla İzmir’in en güzel köşelerinden olan Gölcük’ü birbirinden değerli sanatçı arkadaşlarımızla birlikte resmedeceğiz.” şeklinde konuştu.

Birgi ve Gölcük’ü yansıtan tablolar Şubat 2022’de İzmir-Konak’ta sergilenecek
Elmalar Kızarırken Gölcük Resim Çalıştayı’nda yapılacak olan eserlerin sergi programı hakkında bilgi veren Uzunkol, “Burada ve Birgi’de yaptığımız eserlerden oluşacak bir seçkiyi 22 Şubat 2022’de İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısında bulunan Yolo Art&Lounge’da açacağımız sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunmayı planlıyoruz. Buna ek olarak İzmir’in farklı ilçelerinde de sergi açmak için girişimlerimiz var. Yapacağımız sergilerde eserlerimizi satışa sunacağız ve elde edilen geliri de ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği olarak ulaştıracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi