Ödemiş Efe Dağcılık kulübü üyeleri Pazar günü yaptıkları Dilek Yarımadası çıkarmasıyla 2015-1016 sezonuna başlangıç yaptılar.55 kişilik grupla Dilek yarım adasında çıkarma yapan dağcılar Pazar günü erken saatlerde Ödemişten çıktılar. Belevi Küçükkale’de verilen molanın ardından üç gruba ayrılan Efe Dağcılar grubu üyesi saat 09.30 ‘da Davutlar Milli Parkına giriş yaptı. A grubu dağcılar yaklaşık 7 kilometre parkurda gidiş-dönüş yürüyüş yaptılar. B Grubu dağcıları ise 750 metre rakımlı tepeye ulaşıp tekrar aynı noktaya geri döndüler. Kaya grubu dağcıları ise uygun bir noktada etkinliğe katılan kaya tırmanışı yapmak isteyen dağcılarda bir noktada kaya tırmanışı yaptılar.

Efe dağcılık grubu üyeleri yapılan etkinliğin ardından saat 16.00’da Davutlar Milli Parkı Kavaklı koyunda buluştular. Efe Dağcılık grubu üyeleri burada deniz girip piknik yaptılar. Saat 18.00’de ise Ödemiş’e dönüş için yola çıktılar.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak grup adına basın açıklaması yapan Emekli Sanat Tarihi Öğretmeni Mümtaz Saygı ; “sezon açılışımızı ve kapanışımızı yaptığımız Davutlar Milli Parkında hem doğa hem de aktivite yapabileceğimiz alanlar bulunuyor. Efe dağcılık grubu üyelerimizin kimisi orman içerisinde doğa yürüyüşü  yaparken, kimisi de bir kaya rotasında tırmanış yaptılar. Efe Dağcılık grubumuz daha sonra deniz kenarında hep birlikte piknik yaptı. Etkinliğimize katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.Doğasever dostlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi