HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Ödemiş Bıçakçı Mahallesi Bedriye Baykaş Ortaokulu bahçesinde 1. ncisi düzenlenen festivale Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Jandarma Komutanı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş İlçe ve Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hülya Çavuş, Bıçakçı Yörük Türkmen Yar ve Dayanışma Derneği Ozanı Uşaklı Turan Şahin ile Mahalli Sanatçı Kemal Özgün ve Bıçakçı Mahallesi sakinleri katıldılar.

Bıçakçı Mahallesi Muhtarı Yusuf Erdinç, “ Fuarlar ve Festivaller ürünlerin ve yörelerin tanıtılması için düzenlenen organizasyonlardır. Bugün bu ülkeler ve toplumlar kendilerini tanıtmak için böyle organizasyonlara büyük paralar harcamaktadırlar.

Köyümüz insanı çalışkan ve üretkendir.  Ama ürettiği ürünlerin satışında ve pazarlamasında bazı sorunlar yaşamaktadır. Emeğinin karşılığını tam olarak almamaktadır. Bazen sattığımız ürünlerin fiyatının pazarda iki üçe katlandığını görmekteyiz. Bu durumun düzeltilmesi için geçen sene köyümüzde Bıçakçı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. İnşallah bundan sonra tüketiciye daha rahat ulaşabileceğiz. Bu duygularla bizim bu festivali düzenleyen başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ Biz Yerel yöneticiler olarak bölgemizin değerleri olan hayvancılık, Patatesi, Süt ve Süt ürünlerini kestanesi, inciri ve Süs bitkileri olarak bölge değerlerini her zaman öne çıkarmak istiyoruz. Ödemiş’in geleceği birincisi tarımsal diğeri ise Turizm olmak zorunda çünkü Birgi, Gölcük, Bozdağ müştekli bunu yakın zamanda da Bademli Beldemizi de eklediğimiz zaman oldukça Turizm açısından zenginliğimiz var. Güzel bir ovada ve onu çevreleyen dağlardaki bereketlerle birleştirdiğimiz zaman Ödemiş dünya ölçeğinde çok verimli yöre insanına bakabilen ve geçindirebilen düzeyde belki istediğimiz ölçülerde olmayabilir ekonomik değerlerine yakalayamayabiliriz. Ama her ne olursa olsun bu ürünleri değerlendirmek, pazarlamak, satmak eve ekmek, bereket, huzur ve mutluluk taşımakta bir ailenin borcu biz yerel yöneticiler olarak başta değerli Kaymakamımız desteği ile yine ilk ürün değil son ürün felsefesiyle tarıma ikinci Cemre projesini Ödemiş’te açıkladığı gibi bizlere destek veren önderlik yapan ve dün yapılan büyükşehirler belediyeler toplantısında da tarımın merkezi kalbi olacak olan İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Başkanımız her bu çabalarımıza destek olmakta amaç ektiğimiz alanlardan diktiğimiz ağaçlardan daha çok ürün ve gelir elde etmek refah düzeyini yükseltmek bu yaparken,  bizlere düşen görevler var. Devlete düşen görevler var. Bölgemizde özellikle Hamamköy tarafı o bölgelerde kestane hala orman sayılmakta ama Kemere geçtiğimiz zamanda ormandan çıkmakta aynı ilçe ve topraklarda aynı bölgenin sorunu birinci isteğimiz kestanenin orman niteliğinden çıkarılması özellikle güneyde Hamamköy de yaşanan hastalıkların belki de sebeplerinden biri de bu insanlar hastalıklı ağaçları bile dikili olduğu yerden kesip almaması belki bunun bir gerekçesi onun ötesinde de her ne olursa olsun birilerinin kazanıp kar etmesinden öte kendi ürününü o ürünü üreten çiftçiye sahip çıkacağız” dedi

Konuşmaların ardından Bıçakçı Yörük Türkmen Yar ve Dayanışma Derneği Ozanı Uşaklı Turan Şahin ile Mahalli Sanatçı Kemal Özgünşarkılarıyla sona erdi. Kestane festivali yarın Kemer Mahallesinde devam edecek.

Editör: Haber Merkezi