HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Şenliğe Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçenin daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlik; Bayındır Balcılar Mahalle Muhtarı Mustafa Güme, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ve Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk’ün konuşmaları ile devam etti. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen konuşmasında şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Festival alanımız dar geliyor. Arkadaşlarım bana yer bulamadığı için dönen kişi sayısının binden fazla olduğunu söyledi. Yeni bir festival alanı yapmak farz oldu. Köyümüzdeki uygun bir alanı düzenleyip seneye hazır hale getireceğiz. Kiraz şenliğimizin seneye onuncusunu düzenlerken  çiçek festivali gibi olmasını çok arzu ediyorum. Ülkemiz sınırlarını aşıp dünyada konuşulmasını arzu ediyorum. Bayındır üretimin başkenti. Hep meydanlarda şunu söyledim; kiraz bizde, ceviz bizde, üzüm bizde, bal bizde, yağ bizde. Coğrafi ve iklim özellikleri bakımından çok önemli bir yerdeyiz. Tabi, bugün kiraz için buradayız. Özellikle dağ köylerimizde zeytin ile birlikte ana gelir kaynağımız diyebiliriz. Kirazımız sadece Balcılar’da değil, Osmanlar’da, Denekli’de, Çınardibi’nde, Çamlıbel’de, Alankıyı’nda, Lütuflar’da Kızılkeçili’de, Alanköy’de yetişiyor. Bu bölgelerde yetişen ama büyük çoğunluğunu Balcıları’da elde ettiğimiz kirazımızı ihraç ediyoruz. Bizim görevimiz bunu nasıl ileriye götürebiliriz diye çalışmak. Hayvancılıkta, sütte, çiçekçilikte olduğu gibi Bayındır kirazını da dünya markası haline getirmek istiyoruz. ” dedi.

Şenlik Bayındır Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam ettiŞenlik kapsamında düzenlenen En İyi Kiraz Yarışması’nda  yetiştirdikleri kirazlar ile üçüncü Mertcan Akkavak, ikinci Kamil Gürlek ve birinci Ali Karabacak oldu.

Birinciye ödülünü Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, ikinciye Belediye Başkanı Uğur Demirezen üçüncüye ise Tarım İlçe Müdürü Hasan Peynirci verdi.

Editör: Haber Merkezi