Haber: Dilek Ayvalı

Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı Tire’ye özel bir dokuma türü olan "Tire Beledi Dokuması" ve Tire'ye özgü tat "Tire Şiş Köftenin" tescil belgelerini düzenlenen mini törenle teslim aldı. 

Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret olarak tescillenen Tire Beledi Dokuması ile Tire Şiş Köfte'nin belgelerini TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'dan alan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı'ya Tire Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Agah Yalgın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Bahaettin Oktav ve Genel Sekreter Olcay Taşlı eşlik etti. 

Tire Beledi Dokuması ve Tire Şiş Köftenin, Tire Ticaret Odası ile Tire adına tescillenmesi için müşterek bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Bizim de içinde yer aldığımız tescil sürecini Tire Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Nadir Delikanlı ve yönetimi çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. İlçemizin sevilen lezzeti Tire Şiş Köftenin adı tescillendi. Tire Beledi Dokumasının da tescillenmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Beledi Dokumasının devamlılığını sağlamak için Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezimizde kadınlarımız için kurs açmıştık. Ticaret Odası ile birlikte ilçemizdeki tezgah sayısını arttırmayı hedefliyoruz"dedi.

Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı ise yaptığı açıklamada "Başvuru süreçlerin tamamlanan Tire Beledi Dokuması ve Tire Şiş Köfte Coğrafi isaretleri tescillendi. Bununla ilgili gururluyuz. Tire Beledi Dokuması ve Tire Şiş Köfteyi tescil ettirerek denetlenebilirlik ve marka olma yolundaki potansiyeli hayata geçirdik. Aldığımız bu coğrafi işaretle şehrimizin ekonomik ve sosyal hayatına hem katkı sunacağız hem de uluslararası pazarlarda daha kaliteli, daha güvenilir şekilde yerini alması için daha rahat çalışacağız. Tire Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran sürecin en başından beri bizlere destek verdi. Kendisine teşekkür ediyor, belegelerimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

Editör: Haber Merkezi