Okul kantinlerinde asitli içeceklerin yasaklanması kararına birçok kurum destek verirken, bir destek de Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük’ten geldi.
Türkiye süt sektöründe etkin rol alan kurumlardan biri olan Tire Süt Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı, okul kantinlerinde asitli içeceklerin satışının yasaklanması kararını desteklediğini açıklarken; ikinci aşamada öğrencilere süt içme alışkanlığının kazandırılması gerektiğini savundu.  Kola ve cipsin yasaklanarak çocuklardaki obezite riskinin ortadan kaldırıldığını ifade eden Eskiyörük, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda cips ve asitli içecek satışını yasaklayan kararını gönülden destekliyoruz. Yarınımız olan çocuklarımızın sağlıklı yetişebilmesi için önemli bir adım atılmıştır. Şimdiki aşamada ise bu çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırılarak daha sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi mümkün olacaktır. Tire Süt Kooperatifi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 4 yıldır İzmir çapında 250 okulda uyguladığımız Okul Sütü projesi buna örnek gösterilebilir. İzmir’de yaklaşık 200 bin öğrenciye dağıttığımız süt ile çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmaktayız. Bu konuda diğer belediyelerin hatta valiliklerin de ödenek ayırarak bu gibi projelere destek olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Okul kantinlerinde satışı yasaklanan cips ve kolanın yerine ayran ve süt gibi içeceklerin daha çok tüketilmesi beklenirken, süt fiyatlarının aşırı düşmesi ve üreticinin mağdur olmasının da önüne geçilmiş olacak.
Editör: Haber Merkezi