HABER: DİLEK AYVALI

GDZ Elektrik Arıza Bakım Onarım ekibinde çalışan 29 kişilik kadronun 31 Mart 2021 tarihi itibariyle 15 kişiye düşürüleceği yani 14 işçinin işten çıkarılacağı iddia edildi.

GDZ Elektrik Arıza Bakım Onarım ekibinde gece gündüz demeden vatandaşların elektriksiz kalmaması adına çalışan 29 kişilik Ödemiş ekibindeki sayının 15’e düşeceği ve 31 Mart 2021 tarihi itibari ile sözleşmesi biten 14 kişinin sözleşmesinin devam etmeyeceği iddia edildi. 

İşçilerden kimlerin işe devam edip kimlerin etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Bu belirsizlik sebebiyle GDZ Elektrik Arıza Bakım Onarım ekibi, özellikle pandemi sürecinde yaşanan zorluklarla beraber işsiz kalmaktan ya da arkadaşlarının işsiz kalacağından endişe duyuyorlar.  

İşçiler, işten çıkarılacak isimlerin açıklanmadığını ve kimin işsiz kalacağını bilmediklerini ifade ederek şunları söyledi, “GDZ elektrik Ödemiş Arıza Onarım Bakım Onarım işinde çalışmaktayız. 29 kişilik kadromuz var. Fakat GDZ şirketi 29 kişilik kadroyu 15’e düşürüyor. Bu da daha fazla arıza daha fazla kesinti demektir. Zaten kendimizden fedakârlık ederek yürütmeye çalıştığımız işimizde bir de bu şekil kıyım yapılması bizi üzdü. Havza olarak çok geniş bir yere hitap etmekteyiz.”

Kısa süre sonra Kaymakçı trafo merkezinin de kapatılacağını belirten işçiler, “Kaymakçı'daki trafo merkezi de kapanacak. Scada denilen uzaktan kontrol sistemi kuruldu. Trafo merkezine ve bu nedenle Kaymakçı kapatılacak. Biz 29 kişilik ekip olarak 99 mahalle ve Ödemiş merkezin tüm arızalarını yapıyoruz. Çoğu arkadaşımız 10 yıllık çalışan” dediler.

İşçilerin işsiz kalmalarının yanı sıra Ödemiş ve kırsal mahalleleri de dahil olmak üzere şu anki mevcut 29 kişilik kadro ile arıza ve bakım onarım konusunda gecikmeler yaşanırken 15 kişilik kadro ile hizmet verme konusunda GDZ Elektrik’in nasıl bir yol izleyeği ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi