Bayındır Süt Üreticileri Birliği Genel Kongresi bugün yapılacak. Bayındırlı süt üreticisi ve 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesi İzmir 2'nci Bölge'den AK Parti milletvekili aday adayı olan Mustafa Akdeniz, Bayındır Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı’na aday oldu.
Süt fiyatlarında istikrarın sağlanabilmesi için tüm üreticilerin birlik çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayan Mustafa Akdeniz, seçimi kazandıkları takdirde birliği daha da geliştirecek, üreticiye büyük katkılar sağlayacak projelerle iyi bir yere getirme sözü verdi.
Süt üreticilerinden destek isteyen Mustafa Akdeniz, "Geliştirilmemiş, üye sayısının sınırlı kaldığı bu birliği ayağa kaldırmak için ben ve arkadaşlarım aday olduk. Üreticilere sahip çıkmak adına biz de bu taşın altına elimizi koyduk. Hiçbir ayrım yapmadan, hayvan sayısına bakmadan, bölge, köy kimlik ayrımı yapmadan, en kaliteli hizmeti vermek için yola çıktık. Her şeyden önce ben de sizler gibi tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Bunun için sizler gibi ben de yaşanan sorunları çok iyi biliyorum. Birlikte üretilen sütün işlenerek, katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini sağlayacak tesislerin kurulmasını sağlamak birincil hedefimiz olacak. Bayındır çiçekçilik alanında olduğu kadar tarım ve hayvancılık alanında da önemli bir konuma sahip. İlçemizde kurulacak süt tozu ile süt mamulleri işleme tesisleri bu alanda büyük bir eksikliği giderecek. Birilerini eleştirmek ve karalamak istemiyorum. Ancak yaşananlar ortada. Tüketici değil üreticinin kazanması adına sizlerden destek bekliyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi