Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muğla Köyceğiz İlçe Müdürlüğü’nün tertip ettiği organizasyonla Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret eden Köyceğizli üreticiler, kooperatifin üretim tesislerini gezerek, işleyişi ile ilgili olarak incelemelerde bulundular.
Muğla’ya bağlı Köyceğiz ilçesinde süt üreticiliği yapan çiftçilerden ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Köyceğiz İlçe Müdürlüğü’nün personelinden oluşan yaklaşık 50 kişilik ekip İzmir Tarım Fuarı’nı gezdikten sonra dönüşte Tire Süt Kooperatifi’ni de ziyaret etti. Tire Süt Kooperatifi’nin çalışmalarını beğeniyle takip eden Köyceğizli üreticiler, kooperatife ait tesisleri daha yakından görmek üzere otobüslerle Tire’ye geldiler.
İlk olarak Tire Süt Kooperatifi idari binasını ziyaret eden kafile, burada Tire Süt Kooperatifi Genel Koordinatörü Turgay Batman’dan kooperatif ve kooperatifçilik ile ilgili bilgi aldılar. Toplantı salonunda gerçekleştirilen kısa bir toplantının ardından Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tire Süt Kooperatifi Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi’ne geçen üreticiler, tesisi gezerek işleyiş hakkında fikir sahibi oldular. Tire Süt Kooperatifi’nin tesislerini beğeniyle gezen üreticilere Tire Süt Kooperatifi kaşar peyniri ikram edildi. Kaşar peynirini de son derece lezzetli bulan kafile memnun bir şekilde Tire’den ayrılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Köyceğiz İlçe Müdürlüğü’nün görevlilerinden Mehmet Acar, “Tire Süt Kooperatifi’ni gezdik, gördük ve kooperatifçilik konusunda yaptığı örnek çalışmaları inceledik. Misafirperverliğinden dolayı Tire Süt Kooperatifi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi