Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Başkan Vekili Nuri Yaşayan ve Meclis Başkanı İbrahim Sürav ile birlikte geçtiğimiz günlerde Söke’ye gittiler.

Söke Ticaret Odası’na, Söke Ticaret Borsası’na, Söke Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Söke Belediyesi’nin restorasyonunu yaptığı tarihi binalara ziyaretlerde bulundular.

İKİ KARDEŞ ODA BİR ARAYA GELDİ

Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay , Başkan Vekili Erdinç Algür, Meclis Başkanı Veysel Kara ve Söke Meclis Üyelerinin karşıladığı ziyarette , Ödemiş-Söke arasında ticareti güçlendirmek için neler yapılabileceği yönünde istişarelerde bulunuldu. iki şehir arasında network ağları oluşturularak gerçekleştirilebilecek ticari faaliyetler hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Görüşme ile ilgili Rıfat Eriş; “ Ödemiş ve Söke birbirine çok benzeyen iki ilçedir. Geçmişte de ortak köklere sahip olan bu iki kurumsal odanın, birlikte yapacak olduğu çalışmalarla daha da güçleneceğini düşünüyorum. Kardeş oda olmuş bizlerin daha sık bir araya gelmesi gerekiyor. Ödemiş- Söke arasındaki ticaret kapılarını açmalıyız. Birlikte daha çok kazanabiliriz. Üyelerimiz arasında yapılacak olan ticarete ve ortak çalışmalara her zaman destekçiyiz. Hatta birlikte ihracatta yapmalıyız.” Dedi.

Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay da "Birbirine benzer ürün desenlerine sahip iki şehrin, kardeş oda olmuş iki kurumunun gerçekleştirdiği karşılıklı ziyaretler, gücümüzü birlikteliğimizden aldığımız üyelerimiz için iş geliştirme ve yeni pazarlara açılabilme adına faydalı olacağı inancındayım, bu vesileyle bugün ziyaretimize gelerek bizleri mutlu eden başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rıfat ERİŞ olmak üzere tüm Ödemiş Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim" dedi.

Toplantının ardından iki kardeş odanın Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri Söke Ticaret Borsası'na geçerek Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nejat SAĞEL'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Ödemiş ve Söke’nin ticaretleri hakkında ve üyelere verilen hizmetler hakkında görüşüldü, fikir alışverişinde bulunuldu. Sonrasında Söke Ticaret  Borsa’nın Pamuk Analiz Laboratuvarı, Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı ve Buğday Analiz Laboratuvarı gezildi.

Söke Ticaret Borsası’ndan sonra hep birlikte Tarihi Kemalpaşa Evleri'ne gidilerek yenilenen yerler gezildi. Binaların doğru ellerde restorasyon yapılarak turizme ve ülkeye kazandırılması gerektiğini ve binaların yaşamaları için mutlaka kullanılmaları gerektiğini ileten görevliler yapmış oldukları restorasyon çalışmaları hakkında ve binaların tarihi geçmişleri hakkında bilgilendirmede bulundular.

Daha sonrasında Söke Organize Sanayi Bölgesine geçilerek,  Söke Ticaret Odası üyelerinden Uçak Tekstil A.Ş. Fabrikasının Söke Şubesi ziyaret edildi. Firmanın üretim tesisi gezildi ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

 Ziyaretler sonunda Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Başkan Vekili Nuri Yaşayan ve Meclis Başkanı İbrahim Sürav , Söke’ye yapmış oldukları ziyaretten, karılaştıkları misafirperverlikten ve  bir araya gelmekten çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi