Haber: Dilek Ayvalı

Muğla, Bodrum, Denizli, Aydın'ın ardından Küçük Menderes bölgesinde de faaliyete başlayan MKS Egeli Yenilenebilir Enerji sistemleri kurucusu Muhammed Ali Katı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın KKYDP kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkındaki hibe duyurusunun resmi gazete yayınlandığını söyledi.

TÜRKİYE GÜNEŞ ENERJİSİ BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİN BİR ÜLKE

Yaşanılan süreçte Yüksek Enerji maliyetlerinden kurtulmanın tek yolunun temiz enerji olarak bilinen Güneş enerjisinden yararlanmak olduğunu hatırlatan Muhammed Ali Katı, "Enerji maliyetlerinin üreticimiz için ne kadar büyük bir gider kalemini oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Üreticimizin sırtındaki bu kamburun yenilenebilir enerji sistemleriyle ortadan kaldırılması günümüz koşullarında yapılabilecek en doğru yatırım olarak değerlendiriliyor. Öte yandan ülkemiz, güneş enerjisinden yararlanarak elektrik üretimi konusunda oldukça verimli bir potansiyele sahip. Ülkemizin sahip olduğu bu nimeti değerlendirmek, ekonomik açıdan büyük bir avantajdır” dedi.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE HİBE DESTEĞİ İLE yüzde 50 DEVLET KATKISI

Açıklanan KKYDP Kırsal Kalkınma Hibe Destek programının,  tarımsal alanda faaliyet gösteren şahıs ve işletmeler için büyük avantajlar sağladığını söyleyen Katı, “Kırsal Kalkınma 2020 Hibe Destek Projesi, özellikle Güneş Enerji Sistemlerini içeren yatırımlara öncelik veriyor. Üreticimizin bu alanda yapacak olduğu yatırımlarda %50 oranında geri ödemesiz hibe desteğinden faydalanmasına imkân sağlayan bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Güneş Enerjisi ile elektrik ihtiyacını karşılayan sistemlere yatırım yapmanın şimdi tam zamanı. Bu yatırımı ertelediğimiz durumda yüksek enerji maliyetlerinden kurtulmak mümkün olmayacak. Egeli Enerji olarak bizler, üreticimizi bu konuda doğru bilgilendirmek, elektrik maliyetlerine kalıcı çözümler üretmek amacındayız. Bu yöndeki çalışmalarımızı aylar öncesinden başlatarak, proje başvurundan, teknik raporlara ve anahtar teslimi Güneş enerjisi sistemi kurulumuna kadar birçok detayı ele alarak ekibimizi güçlendirdik. Küçük Menderes Bölgesi şubemizi faaliyete geçirerek üreticimizin ihtiyaçlarına daha yakından çözümler üretmeye başladık.” Şeklinde konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ, ELEKTRİK MALİYETLERİNE KALICI ÇÖZÜM DEMEKTİR

Tarımsal alanda faaliyet gösteren şahıs ve işletmelerin Güneş Enerjisi Sistemleri hakkında Egeli Enerji’den her konuda bilgi alabileceğini sözlerine ekleyen Muhammed Katı, “Üreticilerimizin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde değerlendirerek kendileri için en doğru yatırım seçeneğini sunmaya hazırız. Çünkü Güneş Enerjisi alanında yapılan yatırımların ihtiyaçları geleceğe yönelik kalıcı bir şekilde çözmenin yolu,  öncelikli olarak doğru sistem seçiminden geçiyor. Biz önce bu konuda üreticimizi en doru şekilde bilinçlendiriyoruz. Daha sonra da hibe projesine başvuru dosyasının hazırlanmasından başlayarak, anahtar teslimi sistem kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Kurduğumuz sitemlerde güneş panellerimiz 25 yıl üretim garantili. İki yıl da sistem garantisi vererek tüm sistemin arkasındayız. Böylesine uzun vadeli bir yatırım için temel hedefimiz yüzde yüz müşteri memnuniyetidir.” dedi.

Tarımsal alanda faaliyet gösteren şahıs ve işletmeler, KKYDP Hibe destek programından yararlanarak Güneş Enerjisi Santrali kurmak için Egeli Enerji’nin  0537 520 24 92 - 0532 165 26 92 no telefonlarından bilgi alabilirler.

www.egelienerji.com.tr

        

Editör: Haber Merkezi