Haber: Dilek Ayvalı

Karateke Köyü Sulama Kooperatifi, bin dönümlük kooperatif sahasında İZKA’nın yüzde 90 hibeli projesini hayata geçirdi.

Karateke Sulama Kooperatifi Başkanı Erkan Tutkaç, “Geçen yıl İZKA'dan çıkarmış olduğumuz hibe projemiz bin dönümlük alanımıza damlama ve sulama yapmak şartıyla ortaklarımıza tankımızı veriyoruz. Projenin bedeli 1 milyon 936 bin. Bunun yüzde 90'ını İZKA karşıladı ve yüzde 10'unu kooperatif olarak ortaklarımızla biz karşılıyoruz. Biz 35 üreticimize bu teşkilatı kurup kullanıma hazır bir şekilde sunduk. Bu sene biz bu projeye başladık, bütün ortaklarımız yaklaşık 125 ortağımız kooperatifimiz suyunu kullandığı takdirde bu yüzde 90 hibeli projeyi bizden alabilir” dedi.

KÜÇÜK MENDERES’TE TEK

Küçük Menderes’teki tek proje olduğunun altını çizen Başkan Tutkaç, “Bu Küçük Menderes’te tek bir proje. Ayrıca TOSBİ ile yapmış olduğumuz suyu tarıma tekrar kazandırma projesindeki suyu üreticimize ücretsiz verip onların maliyetini düşürmeyi hedefliyoruz. Bu projeden bizim 125 ortağımız faydalanacak. Önümüzdeki yıl yer altı damlama sulama düşünüyoruz. Artık yer üstü sulama işini bitirip komple yer altından sulama yapıp daha az su kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

PROJE GELİŞTİRMEZSEK 5 YILA KALMAZ SU TÜKENECEK!

Projenin geç kalınmış bir proje olduğuna da değinen Karateke Sulama Kooperatifi Başkanı Erkan Tutkaç, “Bu proje geç kalmış bir proje. 5 yıl öncesinden başlaması gerekiyordu. Biz 2 yıldır uğraşıyoruz anca sonuç alabildik. Bence bu projeye geçilmezse 5 yıldan daha az bir sürede susuz kalacağız. Bu projeye medya aracılığıyla çiftçilerimize damlama suyun önemeni anlatmamız gerekiyor. Daha çok kafalarına yerleştirmemiz gerekiyor. Ben Karateke Sulama Kooperatif Başkanı olarak bütün ortaklarımıza bir yıl boyunca bu projenin yararlarını anlattım, mühendisler getirerek konunun daha da çok ayrıntısına girdik. Bu proje daha çok kitlelere ulaşmasının geleceğimiz için suyun daha tasarruflu ve boşa kullanılmaması için hayati önem taşıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi