Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan kamuoyunda “Sağlıkta Şiddet Yasası” olarak bilinen Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararname’de değişiklik yapılması dair kanun teklifinde yer alan bazı maddelerin hayata geçirilmesi konusu ile ilgili olarak İzmir Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Emin Bağcı açıklamalarda bulundu.

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, “Bazı milletvekilleri tarafından Meclis’e sunulan teklifte sigaranın kapalı dolapta satılması ile kara paket önerisi yer almaktadır. Biz şehrimizde esnafımızı kalkındırmak için birçok çalışma yaparken, ne yazık ki Meclis’e sunulan bu tasarıda hali hazırda ekonomik olarak birçok zorlukla mücadele eden esnafın hayatını daha da zora sokacak birtakım öneriler getirilmektedir.

Haberi Basından Öğrendik

Basından öğrendiğimiz bu tasarıya göre sigaraların kapalı dolapta satılması ve kara paket denen bir ambalaja sokulması söz konusudur. Şu gayet iyi bilinmelidir ki bu tarz tedbirler haksız rekabete yol açar.  Haksız rekabetin olduğu bir ortamda da kaçakçıya gün doğar” dedi.

Dürüst esnafın gelirini azaltacak bu teklifin tasarıdan çıkarılması gerektiğini belirten Bağcı, “Biz devletimizle her zaman birlikteyiz. Bu ülkenin kalkınması için elimizi her zaman taşın altına koyuyoruz. Yetkililerimizin de bu konuda sesimizi duyacağına ve yanımızda olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi