YEREL HABER AĞI
Denizi, doğası ve kültürel zenginlikleriyle adından söz ettiren Antalya, ülkemizin en önemli turizm şehirlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle yaz aylarında nüfusun artış gösterdiği şehir, yerli ve yabancı turistiklerin tatil için tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Ekonomisi turizm, sanayi, ticaret ve tarıma dayalı Antalya’da yeni projeler artıyor. Son yıllarda konut fiyat artışıyla gayrimenkul sektörünün yıldızı parlayan şehirlerinden Antalya, yazlık dairelerin yanı sıra yıllık konut satın alımları ve kiralanma oranlarıyla da gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağında.

Yatırım, kentsel dönüşüm ulaşım ve altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği şehirde, günün hemen hemen her saatinde toplum taşıma araçlarını kullanarak şehir merkeze kolayca ulaşmak mümkün. Satılık dairelerin yanı sıra bölgede yaşamak ve yatırım yapmak isteyenler için kiralık daire fiyatları önemli konuların başında geliyor. Peki, Antalya kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Antalya kiralık daire fiyatları:

Antalya kiralık daire fiyatları ne kadar?
Antalya’nın turizm şehri olması nedeniyle yaz aylarında bölgede kiralık daire talebi artıyor. Diğer taraftan Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi olmak üzere toplam dört üniversiteyi bünyesinde barından Antalya’da öğrenci sayısının fazla olması kiralık daire arayışını hızlandırıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Antalya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 643 TL, maksimum 1.074 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 857 TL olarak gösteriliyor. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 19 yılı buluyor.

Antalya’nın turistik ilçelerinde kiralık daire fiyatları ne kadar?
Antalya’da Kepez, Muratpaşa, Alanya, Manavgat, Konyaaltı, Serik, Aksu, Kumluca, Döşemealtı, Kaş, Korkuteli, Gazipaşa, Finike, Kemer, Elmalı, Demre, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı olmak üzere toplam 19 ilçe bulunuyor. Kaş, Manavgat, Finike, Konyaaltı ve Kemer Antalya’nın başlıca turistik ilçeleri olarak konut piyasasında dikkat çekiyor. İşte Antalya’nın turistik ilçelerinde kira fiyatları:

·         Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Kaş kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için 968 TL ile 1.614 TL arasında değişiyor.

·         Manavgat ilçesinde ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı minimum 446 TL, maksimum 743 TL olarak gösteriliyor.

·         Finike kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 386 TL ile 643 TL arasında belirtiliyor.

·         Konyaaltı’da kiralanan bir dairenin ortalama fiyatı 895 TL- 1.491 TL olarak ölçümleniyor.

·         Kemer kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için 727 TL ile 1.211 TL olarak gösteriliyor.

Akdeniz Bölgesi’nin emlak prim değeri yükselen şehirlerinden Antalya’da bulunan kiralık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, Tüm Antalya kiralık daireler için tıklayın!

Editör: Haber Merkezi