Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni (ÖYKAM) ziyaret etti. Kent kültürü bilincinin öğrencilere aktarılmasında önemli rol üstlenen “kent müzeciliği” ile ilgili bilgi edinmek; Ödemiş’in kültürel değerleriyle buluşabilmek ve kent zenginliğini somut olarak görebilmek amacıyla Türkçe öğretmenleri Adnan Bayraktar’la birlikte yapılan ziyaret de öğrenciler tarih dolu bir zaman geçirdiler.
Ziyarette öğrencilere rehberlik eden Sezgi Yüksel, müzenin kuruluşu, kent arşivi, bağışçılar, yaşanan süreç ve müzede sergilenen kültürel değerler ile ilgili öğrencilere açıklayıcı bilgiler verdi. Yüksel, Ödemişlilerin ve Ödemiş’te yaşayanların bu müzeye mutlaka sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.
Gezi sorumluluğunu üstlenen Zafer İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Adnan Bayraktar da amaçlarının öğrencileri Ödemiş kültürü ile tanıştırmak, unutulmaya ve yok olmaya yüz tutan bazı kültürel mirasları tanıtmak, kendi kültürlerine değer veren, onları yaşayan ve yaşatmaya çaba gösteren bir anlayışı göstermek olduğunu belirtti.
Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi ziyaretinden memnun ayrılan öğrenciler de müzede sergilenen kültürel eserlere; müzede sunumu yapılan Ödemiş ve tanıtım sunumlarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Editör: Haber Merkezi