OvakentLisesi 2011 yılı YGS istatistiklerine göre 75, genel liseler arasında 2. olarak büyük bir başarı yakaladı. Sınava giren 36 öğrenciden 17’si sınavı kazanıp 4 yıllık üniversiteye yerleştiler. İmkanları kısıtlı bir okul olan Ovakent Lisesi zor şartlara rağmen dimdik ayakta kalan öğretmenleriyle; öğrencilerine ellerinden gelen desteği sağlayıp, başarı duygusunu tatmaları için canlabaşla çalışıyorlar.
Okulda öğrencilerin rahat ders çalışması için ayrılan bir oda bulunuyor. Burada öğrenciler ders çalışıyor, sınava hazırlanan öğrenciler soru çözüyor ve öğrencilerin bilemedikleri bir konu olursa öğretmenleri ders aralarında öğrencilere yardımcı oluyorlar. Bu uygulama ile öğrenciler kısıtlı olan imkanlara rağmen büyük başarılar hedefliyorlar.

Şu an da okulda taşımalı eğitim gören öğrenciler de bulunuyor. Öğrencilere ihale usulüyle yapılmış bir yemek firması tarafından öğle yemeği çıkartılıyor. Ayrıca taşıma kapsamı dışında kalan okula uzakta yaşayan öğrenciler için de Ovaket Belediyesi tarafından sağlanan okul servisi de öğrencileri evinden alıp okula bırakıyor ve okul çıkışında tekrar okuldan alıp evlerine bırakılıyor.
Eğitim hayatına 1964 yılında ilkokul olarak başlayan okul 1977’de Ovakent Lisesi olarak eğitim vermeye başladı. Okul şimdilerde lise olarak 169 öğrenci ve 12 öğretmeniyle eğitim-öğretim hayatını sürdürmeye devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi