Eğitimci yazar ve şair Ömer Akşahan ile eğitimci yazar ve şair Veli Başak 14 Kasım 2011 Pazartesi günü Bayındır Zeytinova İlköğretim Okulu öğrencileriyle kitap konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler.
Geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü beldede 17.sinin açılışı yapılan Atatürk Çocukları Kütüphanelerini koordine eden Köylere Kütüphane Yaptırma, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mesut Tim, yönetim kurulu üyeleri Utkan Akay, Veli Başak ve eğitimci yazar ve şair Ömer Akşahan’dan oluşan heyet ilk olarak belde Belediye Başkanı Ali Doğu’yu makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Heyet daha sonra Zeytinova İlköğretim Okulu Müdürü Eda Karyağdı’yı ziyaret ederek, kütüphanenin işleyişi hakkında bilgi aldılar. Bu haftanın Dünya Çocuk Kitapları Haftası olması nedeniyle 8. sınıf öğrencileriyle Türkçe dersliğinde biraraya gelen heyetten Ömer Akşahan ve Veli Başak kitabın önemine ilişkin bir söyleşide bulundular.
Söyleşisinde “Yaşamak için okuyun!” sözüne atıfta bulunan Ömer Akşahan, minik bir şiir okuma yarışı gerçekleştirdi. Yarışmada başarılı olan Gamze Canbulat adlı öğrenciye de deneme kitabı Sonbahar Soloları’nı imzalayarak hediye etti.
Heyet aralık ayında daha kapsamlı bir programda buluşmak üzere okuldan ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi