Van’da yaşanan deprem sebebiyle Ödemiş’e taşınan depremzede ailelerin çocukları Ödemiş’in çeşitli okullarında eğitim görmeye başladı. Ödemiş’e yerleşen 108 kişiden 34’ü öğretim görmek için anasınıfından, Ödemiş Fen Lisesi’ne kadar çeşitli okullara yerleştirildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü öğrencileri, Ödemiş’teki çeşitli okullara yerleştirdiklerini, sıkıntılarıyla bire bir ilgilendiklerini aktararak şu açıklamaları yaptı:
“Yaşanan acı deprem sonucunda evlerini, işyerlerini ve hatta okullarını kaybeden Vanlı vatandaşlarımız, kendilerine sığınacak bir yer aramıştır. Burada yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerine yerleşmişlerdir. İlçemiz Ödemiş’e de toplamda 108 kişi yerleşti. Yerleşen 108 kişinin okul çağında olan 34 öğrencisini bizler çeşitli okullara yerleştirdik. Bazı öğrencilerimizi de yurtlarımıza yerleştirdik. Öğrencilerin ve ailelerinin tüm sıkıntılarıyla Ödemiş Kaymakamlığı, belediyemiz ve Türk Kızılayı Ödemiş Şubesi yakından ilgileniyor. Ailelere giyecek, gıda ve yakacak yardımlarını sürdürüyor. Öğrencilerimizin de giysi ve okul giderlerini karşılıyor. Yardımda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi